Skip to content
Puterea Știrilor Video

Iulian Fota critică atitudinea politicienilor români față de Republica Moldova: Fluturăm steagul unionismului când avem nevoie de voturile moldovenilor

psnews.ro

Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota a fost unul dintre cei mai recenți invitați ai emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele și despre modul cum politicienii români se raportează la situația din Republica Moldova.

Iulian Fota este de părere că în România se vorbește despre țara vecină doar în situații excepționale precum o criză de relații bilaterale sau o întâmplare dramatică la Chișinău. Mai mult, îi acuză pe politicienii din România că își manifestă interesul față de Republica Moldova doar în plină campanie electorală  și că nu cunosc stadiul în care se află aceasta.

”În România nu se vorbește de Republica Moldova, decât atunci când avem o criză în relațiile bilaterale sau se întâmplă ceva dramatic la Chișinău. În restul timpului vedeți emisiuni dedicate Republicii Moldova? (…) Asta arată cât suntem de ipocriți. Adică fluturăm steagul unionismului când avem nevoie de voturile moldovenilor sau alte interese, de obicei  de natură personală electorală, dar noi per ansamblu desconsiderăm Republica Moldova în relațiile cu ei. 

Politicienii din România sunt incompetenți când vine vorba de Republica Moldova. Nu înțeleg situația de acolo, foarte rar călătoresc pe acolo. În al doilea rând reacționează emoțional de parcă am fi în preajma lui 1918 din nou, neînțelegând că lumea s-a schimbat mult de acum 100 de ani și este o altă realitate geopolitcă și pe asta trebuie să o luăm în calcul”, a declarat Iulian Fota la emisiunea ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *