Skip to content
" "
Politică

Iureș la granița de vest: Traficanţi de migranţi, opriţi cu FOCURI DE ARMĂ

science.howstuffworks.com

A fost iureș la granița de vest a României în ultimele 24 de ore: mai mulți traficanţi de migranţia au fost opriţi cu FOCURI DE ARMĂ.

Poliţiştii de frontieră din sectorul Moraviţa au folosit armamentul din dotare pentru a opri două maşini care transportau ilegal migranţi afro-asiatici, transmite luni DCnews, citând un comunicat al forțelor de ordine.

" "

Este vorba despre 12 cetăţeni afro-asiatici, călăuziţi de un cetăţean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. Misiunea poliţiştilor de frontieră români a avut loc în cadrul unei acţiuni privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care au organizat un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta.

„Poliţiştii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele poliţiştilor şi au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind uşor un poliţist şi avariind totodată mai multe autoturisme ale instituţiei”, se precizează în comunicatul menționat.

Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una din maşini. În acelaşi timp, prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control.

Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgenţă la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi 12 cetăţeni afro-asiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *