Ivan despre titlul de doctor: „Nu e secret. E o marotă. Am 12 luni pentru completări la teza.”

Sursa foto: Facebook / Bogdan Gruia Ivan

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, joi, în legătură cu titlul său de doctor invalidat de către CNATDCU, că nu este nimic secret, însă faptul că apărut acum informaţia i se pare „o marotă” la care se aştepta.

El a mai explicat că teza sa de doctorat, coordonată de senatorul PSD Vasile Dîncu, a fost pe tema resurselor umane, temă care a devenit lege între timp, şi anume transferul de management şi de modele de bună practică în resurse umane din sectorul privat către sectorul public.

Acesta a mai spus că, după ce a susţinut teza de doctorat şi a trecut de toate filtrele profesorilor universitari, Comisia de validare a trimis recomandarea să îi fie acordat de către CNATDCU titlul de doctor, însă, în 2022, CNATDCU i-a comunicat că trebuie să vină cu anumite completări, având la dispoziţie 12 luni să facă acest lucru. Ministrul Ivan a adăugat că au existat două echipe de specialişti, una a spus că totul e în regulă cu lucrarea sa, o altă echipă că trebuie să mai vină cu lămuriri suplimentare.

 

„Mă aşteptam la ea. Vreau să fie foarte simplu şi transparent. Am predat-o, am susţinut-o în Comisie. M-am înscris în 2016 la doctorat. Am dat admitere, am dat examen şi am fost admis la buget, pentru că am avut o notă bună, după care am continuat studiile. Am susţinut lucrarea anul trecut, în luna septembrie, august-septembrie.

Tema lucrării a fost pe resurse umane şi am o veste foarte bună, pentru că între timp ipoteza pe care am studiat-o în cadrul lucrării a devenit şi lege. Şi anume transferul de management şi de modele de bună practică în resurse umane din sectorul privat către sectorul public. Şi aici avem sistemul CAF (Cadrul Comun de Evaluare – n.r.) al Comisiei Europene şi sistemul de management de resurse umane al Băncii Mondiale, sistemul 360 de grade, în care face o analiză pe toate palierele atunci când vorbeşti de resursa umană. În acest sens România are deja o lege al cărei iniţiator sunt prin care din 2025 vom avea evaluarea competenţelor funcţionarilor publici din România făcută inclusiv în format digital.

Ca să poţi să ai o analiză a resursei umane din segmentul de stat din România pe modelul din sectorul privat. Din 2025, funcţionarii publici vor fi evaluaţi inclusiv în format digital”, a afirmat Bogdan Ivan, întrebat, joi la Prima News, care este povestea privind lucrarea sa de doctorat.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: