Skip to content
Politică

Ivan îl lasă repetent pe Dragnea: Cea mai proastă perioadă de la înființarea partidului EXCLUSIV

viitorulilfovean.ro

După 14 ani de activitate în rândurile-social emocraților, un lider local al partidului trage o concluzie amară privind la doar 6 luni de când PSD a intrat la guvernare doar pentru a se sufoca sub pretențiile șefului formațiunii politice, Liviu Dragnea.

Este cea mai proastă perioadă a PSD, nu numai din ceea ce îmi amintesc din cei 14 ani de activitate, ci de când s-a înființat acest partid”, lovește fără menajamente europarlamentarul Cătălin Ivan, într-o declarație exclusivă pentru PSNews. ro.

Derapaj total

Rugat să alcătuiască rapid o evaluare a șefului de partid la 6 luni de la intrarea la guvernare a PSD, Ivan vorbește de o agendă ascunsă a lui Dragnea, despre deturnarea puterii în administrația centrală și devierea programului de guvernare după bunul plac al președintelui social-democrat.

PSD a fost considerat până recent un partid serios, cu o direcție clară, cu proiecte concrete, care întotsdeauna asigurat stabilitate și creștere economică și toate obiectivele pe care ni le-am propus în acele perioade le-am și atins.

În 6 luni de când suntem la guvernare, cu Liviu Dragnea și președinte de partid și premier din umbră, ca să zic așa, trecem dintr-o aventură în alta. Nu mai știm care sunt proiectele, ce se mai face și ce nu se mai face, ne demitem propriul guvern. Există o agendă ascunsă pe care doar Liviu Dragnea o știe și nu asta au votat românii în decembrie 2016”, explică Ivan, punând în paralel fostele prestații ale partidului și haosul declanșat de intențiile ascunse ale lui Dragnea.

Congresul, moment de cotitură

Congresul ar putea reprezenta o cale democratică de debarcare a lui Dragnea, crede  europarlamentarul PSD, care  speră și ca numărul nemulțumiților vocali din partid să crească între timp. Unul dintre cei vor da semnalul debarcării lui Dragnea va fi Sorin Grindeanu, susține Ivan.

O evaluare a activității lui Liviu Dragnea o vom avea cu siguranță la Congres. Sorin Grindeanu a învățat foarte multe din experiența aceasta de politiocă la nivel înalt. Aceste 6 luni de politică intensă la nivel național, cu trădări, cu toate prin câte a trecut, cred că l-au ajutat foarte mult din punct de vedere politic.

Grindeanu este unul dintre liderii politici ai PSD care poate ajuta la schimbarea partidului atât pe plan intern, cât și în relația cu alegătorii, cu sindicatele sau cu celelalte partide. Sorin Grindeanu poate fi un personaj foarte important în PSD și în politica mare, de cum încolo”, se arată convins Cătălin Ivan.

De altfel, fostul premier, debarcat pentru insubordonare față de cerințele șefului de partid, a anunțat că nu intenționează să se retragă din organizația Timiș, asupra căreia Dragnea a pierdut controlul, și va coaliza în jurul său nemulțumiții care vor o schimbare în actuala structură executivă a PSD, reprezentată de baronii locali ai partidului sau interpușii acestora la vârf.

Tudose și-a învățat lecția

Europa așteaptă de la România să dea dovadă de stabilitate și credibilitate, explică reprezentantul PSD în Parlamentul European, iar din acest punct de vedere, vizita premierului Tudose la Bruxelles se poate să fi reprezentat o lecție pentru șeful Executivului.

Partenerii europeni așteaptă ca România să dea dovadă de seriozitate. Adică, ceea ce spui să și faci. Trebuie să evităm aceste convulsii inutile săvârșite doar de dragul lui Liviu Dragnea. Cred că PSD nu va mai accepta o astfel de aventură.

Discuțiile cu cei de la Bruxelles sunt discuții foarte clare, pe obiective comune. Nu o să vină nimeni de la Bruxelles să pună ordine în țară, în Justiție sau la DNA.

Eu cred că întâlnirea de la Bruxelles a fost edificatoare și pentru Mihai Tudose. Și-a dat seama care sunt majele de acțiune, ce poți să faci și ce nu poți să face pentru a rămîne credibil în fața partenerilor externi. Cred că angajamentul premierului a fost că nu vor mai fi încercări de genul Ordonanței 13 în perioada următoare”, speră Cătălin Ivan.

Ruptura survenită între guvernul PSD-ALDE și societatea civilă a apărut în momentul în care Liviu Dragnea a încercat prin ministrul Justiției, Florin Iordache, să introducă în regim rapid o Ordonanță de Urgență care elimina responsabilitatea penală pentru anumite fapte incriminate de actualele Coduri penale din România.

Contrele pe chestiunea Justiției au dus și la debarcarea premierului Grindeanu, în plus, Liviu Dragnea considerând și că fostul prim ministru îi subminează autoritatea în partid și intenționează să îl detroneze din fruntea PSD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *