Skip to content
Politică

Ivanka Trump a folosit contul personal de e-mail pentru probleme guvernamentale, încălcând legile federale

Fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka, a trimis prin intermediul contului său personal de e-mail nenumarate email-uri privind probleme guvernamentale, potrivit „Washington Post“, citat de „The Guardian“.

Potrivit „Washington Post“ Ivanka Trump, consilieră la Casa Albă, a folosit contul personal pentru a trimite sute de e-mailuri anul trecut către alţi consilieri de la Casa Albă, oficiali ai guvernului şi  către asistenţi ai acesteia, multe dintre aceste email-uri încălcând legile federale.

Oficialii Casei Albe ce sunt responsabili de etică au aflat de faptele acesteia când analizau e-mailurile adunate  de cinci agenţii guvernamentale cu scopul de a răspunde unui proces privind informaţiile publice, este dezvăluit în articolul din Post. Aceștia au descoperit că Ivanka a discutat în nenumărate rânduri despre probleme ale Casei Albe folosind un cont privat de e-mail pe care îl împarte cu soţul ei, Jared Kushner, în cea mai mare parte a anului 2017.

Peter Mirijanian, purtător de cuvânt al avocatului ei, Abbe Lowell, declară: „În perioada de tranziţie, după ce a primit un cont oficial dar înainte să primească pregătirea necesară de la Casa Albă, Ivanka Trump a folosit uneori contul personal, aproape întotdeauna pentru logistică şi în vederea programului familiei sale”, negând că vreunul din mesaje ar conține informații clasificate.

În timpul campaniei prezidențiale din anul 2016, folosirea de către Hillary Clinton a unui server privat a reprezentat o problemă majoră. Directorul de la acea vreme al FBI, James Comey, a hotărât să redeschidă o investigaţie cu privire la această problemă cu doar o săptămână înainte de alegeri.

Philippe Reines, un consilier al echipei de campanie a lui Clinton, a publicat pe Twitter: „John Kelly trebuie să explice Congresului de ce Ivanka şi Jared au primit acreditări de securitate permanente în ciuda practicilor lor care erau cunoscute la acea vreme de Casa Albă”, făcând referire la şeful echipei de la Casa Albă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *