Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, deputatul PNL și fostul Ministru al Sănătății în Guvernul Orban, Nelu Tătaru, a declarat că „toate tratamentele care erau acreditate prin protocoale la nivel european au existat și la noi, iar fiecare medicament de senzație apărut a fost studiat cu diferite clinici universitare, Ivermectina nefiind printre ele”.
„Este un antihelmintic folosit împotriva parazitozelor. Discuțiile despre acest medicament le-am avut cu diverși colegi încă de acum patru-cinci luni.
Noi am păstrat, în toată această perioadă a pandemiei, o colaborare strânsă cu Institutul de Cercetare și Comisia Europeană. Am adus la nivelul țării noastre tratamentele care se prescriau în tot ce înseamnă țările din comunitatea europeană. Am avut antiinflamatorii, antivirale.
DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat
VIDEO LIVE Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului: Puterea și Opoziția se acuză reciproc de furt
Rareș Bogdan răspunde atacurilor venite dinspre USRPLUS: Acuzații dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament
Omul rețelei de ”magistrați imobiliari” se întoarce la DIICOT. Silviu Mănăstire: Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele
Adrian Dupu, noul secretar de stat DRRM, planuri pentru R.Moldova: Trebuie să vadă în România nu doar un frate, ci și proiecte concrete
Am avut dexametazonă, anticoagulante, plasmafereză și circulație extracorporală. Toate tratamentele care erau acreditate prin protocoale la nivel european au existat și la noi. Orice medicament de senzație a apărut l-am studiat, l-am evaluat cu diferite clinici universitare atât din Europa, cât și din România și unde am avut rezultate am aplicat, unde nu am avut, nu am aplicat”, susține fostul Ministru al Sănătății.
Liberalul speră ca „vaccinarea să ne facă să avem o rată de îmbolnăvire din ce în ce mai mică”.
„Am văzut în ultima perioadă diverse opinii vis-a-vis de Ivermectină. Nu-l avem încă în protocol. Eu sper ca vaccinarea să ne facă să avem o rată de îmbolnăvire din ce în ce mai mică și să păstrăm strict asimptomaticul în tratamentul acestei boli.
Noi nu avem acest medicament recomandat și nici studiile nu ne-au arătat că ar avea într-adevăr un beneficiu”, a explicat Nelu Tătaru
Fostul Ministru al Sănătății susține că „cel mai bun prieten al nostru trebuie să fie medicul de familie și să apelăm la dânsul încă de la primele simptome”.
„Avem o patologie cu un virus destul de agresiv care nu are un tratament specific și ne punem speranța în orice, dar mă reîntorc la tot ceea ce spuneam în această pandemie: să ne găsim cel mai bun prieten în medicul de familie și să avem o discuție cu dânsul prin prisma patologiei sau a simptomatologiei pe care o prezentăm încă de la început.
Această infecție virală o putem trata dacă îi dăm importanța cuvenită încă de la primele simptome. Să nu o lăsăm să ajungem în cea de-a doua parte a bolii, cea în care avem acea reacție a bolii împotriva noastră, acea furtună de citokine în care foarte puține medicamente mai pot face față”, a conchis Nelu Tătaru.
Teleormănenii au luat cu asalt farmaciile veterinare după ce pe rețelele de socializare s-a rostogolit ideea că un medicament antiparazitar pentru animale este eficient pentru COVID-19.