Skip to content
Ilfov Societate Știri locale

Jaful secolului la BRD Iaşi: 425.000 de euro furaţi din tezaurul băncii

ziaruldeiasi.ro

Doi angajaţi ai BRD Iaşi sunt acuzaţi că ar fi sustras nu mai puţin de 2 milioane de lei din tezaurul băncii. Delapidarea s-ar fi realizat în fizic, angajaţii reuşind să iasă din unitate cu banii cash, păcălindu-şi şefii, dar şi paza. Pentru a nu fi prinşi, suspecţii ar fi modificat inclusiv etichetele de pe sacii cu bani şi, de asemenea, au manipulat sistemul informatic al băncii, totul pentru a-şi acoperi urmele. Au fost prinşi, în final, când reprezentanţii BRD au vrut să alimenteze cu bani mai multe bancomate. Suspecţii au fost reţinuţi, la finele săptămânii trecute, dar apoi au fost eliberaţi pentru a fi cercetaţi sub control judiciar. Apa­ren­tul jaf a avut loc în perioada 2014 – 2017.

Plângere depusă de BRD

Acuzaţiile de delapidare au ajuns în vizorul anchetatorilor în vara anului trecut, ca urmare a unei sesizări făcute chiar de BRD, după cum au confirmat, ieri, reprezentanţii băncii. În plângere, BRD invoca o lipsă din gestiune de 2 milioane de lei, anchetatorii începând la acel moment cer­cetarea doar asupra faptei.

La finele săptămânii trecute, în baza probelor adunate, Serviciul de Investigaţii Criminale a citat la audieri doi angajaţi ai BRD, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Benonie Bucurel şi Narcis Eduard Lontcovschi nu au stat prea mult în Arestul e Poliţiei deoarece procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a decis ca cei doi să fie cercetaţi sub control judiciar.

Măsura preventivă a fost impusă pentru 60 de zile, în tot acest timp suspecţii neavând voie să mai desfăşoare activităţi de gestionare a banilor.

Au ascuns lipsa acestei sume de bani prin înlocuirea etichetelor ori­ginale ale sacilor cu bani cu alte etichete ce indicau o valoare mai mare“, au explicat surse judiciare pentru „Ziarul de Iaşi“. Aceleaşi surse au precizat că, în iulie 2017, Benonie Bucurel ar fi încărcat fictiv soldul sucursalei BRD Iaşi, fraudând sistemul informatic al băncii, potrivit ziaruldeiasi.ro

Concret, pentru suma de 500.000 de lei, angajatul ar fi efectuat schimbare de cupiură. Ar fi păstrat în sistem numărul efectiv de bancnote, însă le-a schimbat fictiv valoarea în aşa fel încât soldul fizic al tezaurului să coincidă cu structura soldului scriptic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *