Skip to content
Internațional Magazin

Vremuri grele pentru Jamie Oliver. Toate cele 25 de restaurante din Marea Britanie sunt în insolvenţă

WHTC.com

Lanțul de 25 de restaurante din Marea Britanie deținut de maestrul bucătar Jamie Oliver a intrat în insolvență, iar starul TV s-a declarat „întristat” de această veste, potrivit Associated Press.

Lanțul de localuri Jamie’s Italian, înființat în 2008 și care are aproximativ 1.300 de angajați, a intrat în insolvență marți, iar administratorul judiciar va fi compania KPMG.

Oliver, celebru pentru emisiunile sale de televiziune și cărțile de rețetele culinare, a declarat că „este profund întristat de acest rezultat și dorește să le mulțumească angajaților și furnizorilor care s-au implicat cu inima și sufletul în această afacere de peste zece ani”.

Francizele internaționale ale lanțului și brandul Fifteen Cornwall nu sunt vizate de procedura de insolvență, potrivit reprezentanților companiei.

În februarie anul trecut, presa britanică a scris că Jamie Oliver acumulase datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline erau salarii restante pentru angajații din restaurantele sale.

Jamie Oliver și soția sa, Jools, au o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline. Potrivit unor documente depuse în instanță anul trecut, bunurile personale ale lui Oliver nu sunt în pericol, chiar dacă rețeaua de restaurante intră în faliment.

În 2017, starul TV a închis șase restaurante, dând vina pe Brexit, care urma să scumpească produsele importate și să conducă la scăderea numărului de clienți, scrie hotnews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *