Incidente la partida România-Kosovo: Sute de ultrași, identificați

Romania Kosovo
Sursa foto: Inquam / Alex Nicodim

Jandarmii au identificat 458 de persoane care au făcut parte din grupul de suporteri care a comis fapte antisociale şi din cauza căruia a fost întrerupt meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale României şi Republicii Kosovo, informează Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, au fost constatate şi întocmite trei acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

„După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii, împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la masa verde”, arată sursa citată, preluată de AGERPRES.

În urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât de comun acord ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor şi neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens.

„După evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă, fără a exista violenţe”, precizează DGJMB.

Jandarmeria Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii.

Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, aproximativ 500 de jandarmi, alături de ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, au luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, pe timpul desfăşurării jocului sportiv în incinta Arenei Naţionale, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: