Skip to content
Politică

Jandarmeria face lumină: Accesul în încăperea Biroului Electoral Sector 1, desigilată la cererea preşedintelui BES

oradestiri.ro
" "

Accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale a fost permis cu acordul preşedintelui BES, în acest sens existând şi un proces verbal de predare a încăerii, precizează Jandarmeria.

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral„, a menţionat Jandarmeria Capitalei.

" "
" "

Întâmplător, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1, care a permis intrarea neautorizată în încăperea cu voturi şi procese verbale a celor de la USRPLUS, s-a declarat infectat cu noul coronavirus.

Poliția și Parchetul fac cercetări după apariția unor imagini care indică în care se văd mai multe persoane de la USRPLUS care intră într-o încăpere în care erau mai mulți saci cu voturi şi procese verbale la Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, imaginile difuzate de Antena 3 fiind datate din noaptea de 28 spre 29 septembrie, ora 01:32. Unul din indivizii intraţi în sala cu saci este un consilier al lui Clotilde Armand.

Imediat după apariţia acestora în spaţiul public, președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză că reprezentanți USR ar fura voturi. Liderul PSD cere anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR PLUS şi solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă, dar tu să dai vina pe alții!!! În fapt, în fața camerelor useriștii au făcut circ și istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o țară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *