Skip to content
Siguranța cetățeanului

Jandarmeria, mesaj către protestatari: Suntem capabili să facem față oricăror situații

Facebook

Jandarmeria nu rămâne indiferentă la protestul ce are loc în Capitală sâmbătă seara și anunță că ia toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței cetățenilor și ordinii publice.

„Nu  avem un număr exact de jandarmi pentru că sunt dispozitive flexibile, capabile să asigure siguranța indiferent de numărul participanților.

Rugăm românii să aibă înțelegere pentru măsurile pe care le luăm și să fie responsabili”, transmite Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

„E foarte important să respectăm distanța sigură de minimum un metru și să se respecte strict măsurile sanitare, respectiv purtarea măștilor.

Faptul că cei ce protestează nu poartă măștile nu ne împiedică pe noi să le atragem atenția, să le facem recomandări.

Avem organizator declarat pentru Piața victoriei și piața universității. Asta ne ajută să menținem climatul pentru ce se întâmplă în stradă.

Estimările noastre sunt în scop pur operativ pentru dimensionarea propriilor efective. Nu am cum estima ca informație publică.

Nu am cunoștință despre existența unor conflicte. E un scop comun să se desfășoare totul în condiții de siguranță.

Nu au importanță pentru noi participanții la protestele publice. Noi suntem precauți și capabili să facem față oricăror situații.

Nu vom interzice accesul nimănui la protestul public care respectă scopul organizatorilor”, a mai explicat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *