Skip to content
Politică

Jandarmeria și-a prezentat bilanțul: Vă asigur că am actionat legal în 10 august

Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Colonelul Ionut-Catalin Sindile, imputernicit inspector general al Jandarmeriei Romane, a prezentat, luni, bilantul Jandarmeriei pe anul 2018.

Sindile a apreciat ca 2018 a fost un „an intens” din punct de vedere al protestelor numeroase, punctul de referinta fiind reprezentat de protestul Diasporei, organizat pe 10 august 2018, in Piata Victoriei.

Principala misiune a Jandarmeriei este asigurarea si restabilirea ordinii publice, iar anul 2018 a fost unul intens in acest domeniu. Numarul adunarilor publice a crescut, manifestarile de protest nedeclarate au devenit o obisnuinta in aproape toate orasele. Punctul de referinta pentru anul 2018 va fi cu siguranta protestul din 10 august, cand am fost nevoiti sa intervenim pentru restabilirea ordinii publice.

Interventia nu a depasit specificul altor interventii similare, si aici va dau exemplu interventia din februarie 2017. Am intervenit in acelasi loc, cu aceiasi jandarmi, aceeasi actiune.

Rezultatul insa a fost diferit ca interpretare, din cauza acoperirii mediatice, emotia produsa anul trecut, care au dus la o criza semnificativa de imagine a Jandarmeriei. Reala sau indusa – vom vedea.

Va asigur ca Jandarmeria a actionat legal”, a precizat Sindile la Evaluarea activitatii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane din anul 2018, potrivit Ziare.com

Inspectorul general a reiterat faptul ca Jandarmeria a actionat legal la protestul Diasporei si a subliniat ca institutia nu poate fi definita doar prin prisma „momentului 10 august”.

„Va asigur ca Jandarmeria a actionat legal si a respectat procedurile de interventie aplicabile la nivel european. Vreau sa va reamintesc ca deja actiunile de protest se desfasoara in tara de aproximativ 700 de zile, iar jandarmii au asigurat conditiile de exprimare a acestui drept constitutional in toate aceste zile. (…)

Jandarmeria Romana nu inseamna numai momentul august 2018″, a mai afirmat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *