Skip to content
Politică

Jandarmeria şi Ambulanţa, desfăşurare de forţe în ziua alegerilor

rnews.ro
" "

Jandarmeria şi Ambulanţa fac o desfăşurare de forţe în ziua alegerilor parlamentare. Citiţi mai jos câţi jandarmi şi câte salvări sunt disponibile duminică.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov va avea suplimentar, duminică, şapte echipaje de tip B2, iar noaptea, pe toată durata numărării voturilor, în fiecare birou electoral de sector, precum şi în Biroul Electoral Judeţean Ilfov va fi câte un asistent medical cu trusă de urgenţă şi defibrilator semiautomat, a declarat, pentru News.ro, managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

" "
" "

„Vom avea şapte echipaje suplimentar faţă de capacitatea de intervenţie a turei. Este vorba de echipaje de tip B2. În plus, pentru noaptea de duminică spre luni vor fi aduse şapte asistente medicale care vor avea la ele truse de urgenţă şi defibrilator semiautomat şi care vor sta în birourile electorale de sector şi în cel din Ilfov”, a explicat directorul SABIF.

Asistentele vor pleca acasă numai după ce se vor asigura că membrii respectivelor birouri şi-au încheiat treaba şi nu au nevoie de îngrijiri medicale, a precizat Alis Grasu.

„În schimb, dacă numărătoarea voturilor se va prelungi, atunci, luni, vor fi aduse din nou, suplimentar, alte şapte echipaje de tip B2 (cu asistenţi medicali instruiţi să lucreze în urgenţă, n.r.)”, a adăugat medicul.

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura în acest sfârșit de săptămână liniștea și ordinea pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare, iar 1.000 dintre ei vor acționa în București, au anunțat, sâmbătă dimineață, oficialii Jandarmeriei, citaţi de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Irina Drăgan, jandarmii se vor ocupa, sâmbătă, de protecția transportului buletinelor de vot către secțiile de votare, iar ulterior securizării acestora, activitate care se va încheia până la ora 18,00, vor asigura paza secțiilor.

„Sâmbătă, în responsabilitatea instituției intră 4.528 de secții în 3.117 locații. În ceea ce privește ziua alegerilor, Jandarmeria are în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine în zona a 5.529 de secții din 3.017 locații. Jandarmeria asigură măsurile de ordine pentru zona în care se află Biroul Electoral Central, cele 41 de birouri electorale județene și birourile de circumscripție din sectoarele 1-6 ale Capitalei”, a adăugat Drăgan.

Ea a precizat că jandarmii vor patrula în marile orașe și în zonele adiacente, având o atenție sporită pentru zonele aglomerate, dar și pentru mijloacele de transport în comun.

„Ca recomandare, Jandarmeria Română transmite tuturor cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură. Dacă sunt martorii unor fapte antisociale să sesizeze imediat cea mai apropiată echipă de jandarmerie sau poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112 și să anunțe ce s-a întâmplat”, a mai spus Irina Drăgan.

În ceea ce privește situația de la București, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că aproximativ 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică și protecția a 500 de secții de votare din oraș.

„Azi, pe timpul nopții și în ziua votului vom avea rezerve de intervenție care vor putea acționa punctual acolo unde va fi nevoie. Vom asigura protecția transportului buletinelor de vot și măsurile de ordine publică în zona secțiilor de votare, aproximativ 500 de secții de votare care au fost alocate Jandarmeriei București”, a afirmat Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *