Skip to content
Sport

Jandarmii vs. tradiția. Va mai avea loc bătaia de la Ruginoasa din ultima zi a anului?

Jandarmeria Română se confruntă cu o situația caraghioasă deoarece încearcă în acest an să-i convingă pe localnicii din Ruginoasa să renunțe la celebra bătaie care are loc, în ultima zi a anului, între localnicii comunei.

Pe de altă parte, sătenii nu înțeleg atitudinea Jandarmeriei și în ciuda amenințărilor că se pot alege cu dosar penal, au precizat că vor participa la tradiționala bătaie, transmite hotnews.ro.

„La lovituri trebuie sa tii dintii stransi, daca tii gura cascata ti-ai muscat limba”, spune un tanar care si-a pregatit deja costumul traditional pentru ziua bataii.

In fiecare an, pe 31 decembrie, tinerii din Ruginoasa se impart in doua cete si isi disputa suprematia. Cei care ies invingatori au dreptul sa organizeze toate balurile de peste an si sa curteze fetele. Insa sub acest pretext, au ajuns chiar sa isi rezolve disputele din timpul anului.

Pentru a preintampina violentele, jandarmii le-au cerut localnicilor sa renunte la acest obicei.

Nici primarul comunei Ruginoasa nu sustine traditia: „Asta nu este o traditie. Traditie inseamna masca, biciul si tranta, nu parul! Parul s-a introdus din ’67”, a declarat Ionel Moraru.

„Trebuie sa respectam si traditia, insa aceasta traditie trebuie respectata concomitent cu respectarea legii”, a afirmat si purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, Marius Taranu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *