Japonia suspendă, la rândul său, finanţarea pentru UNRWA

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Japonia a anunţat că suspendă, la rândul său, finanţarea destinată agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din cauza acuzaţiilor israeliene potrivit cărora unii din angajaţii săi au fost implicaţi în atacul comis de Hamas pe 7 octombrie, informează AFP.

UNRWA a concediat mai mulţi membri ai personalului său şi a promis o investigaţie amănunţită, dar, în pofida acestui lucru, Israelul i-a comunicat decizia de a-i interzice să continue să lucreze în Gaza după război.

Japonia este a noua ţară care îşi suspendă finanţarea către agenţia ONU, după alte ţări, printre care Statele Unite şi Germania.

Tokio a declarat duminică seara că este „extrem de îngrijorat de presupusa implicare a personalului UNRWA în atacul terorist împotriva Israelului din 7 octombrie anul trecut”.

„Japonia a decis să suspende pentru moment orice finanţare suplimentară către UNRWA, în timp ce UNRWA investighează chestiunea şi ia în considerare măsuri pentru a răspunde acuzaţiilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului japonez de Externe.

Japonia va continua „în acelaşi timp să facă eforturi diplomatice pentru a îmbunătăţi situaţia din Fâşia Gaza şi pentru a calma situaţia cât mai curând posibil, oferind sprijin altor organizaţii internaţionale”, se adaugă în declaraţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: