Skip to content
Internațional

Japonia: Un cutremur de magnitudinea 6,1 zguduie Tokyo

Facebook

UPDATE 20.30

Un cutremur cu magnitudinea preliminară 6,1 şi revizuită la 5,9, care a zguduit joi seară regiunea Tokyo, s-a soldat cu circa 20 de răniţi, în timp ce numeroşi navetişti au rămas blocaţi, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în unele zone, informează agenţia Kyodo.

Cutremurul, înregistrat la ora 22:41 p.m. (13:41 GMT), a fost de nivel „5 plus” pe scala seismică a Japoniei, o intensitate care ar putea provoca unele daune clădirilor şi pene de curent, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia.

Un cutremur de magnitudinea 6,1 a zguduit joi regiunea Tokyo, unde circulaţia ferovară a fost oprită pe anumte linii, însă nu s-au raportat imediat pagube, potrivit postului public NHK.

Cutremurul a avut loc la ora locală 22.41 (16.41, ora României) şi are ”puterea 5” pe o scală japoneză a intensităţii, un nivel care poate provoca pagube unor clădiri şi pene de electricitate, potrivit Agenţiei Meteorologice japoneze.

Epicentrul seismului a fost localizat în prefectura Chiba (nord-vest), la este de Tokyo, relatează Reuters, potrivit News.ro. Conform informaţiilor oficiale, nu există pericolul unui tsunami, iar Guvernul a înfiinţat o celulă de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *