Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, pentru a combate poluarea în spaţiu

Sursă foto: Youtube/ The world's first wooden satellite

Oamenii de ştiinţă japonezi au creat una dintre cele mai neobişnuite nave spaţiale din lume – un satelit minuscul care este făcut din lemn, relatează The Guardian.

Sonda LignoSat a fost construită din lemn de magnolie, care, în experimentele efectuate pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), s-a dovedit a fi deosebit de stabil şi rezistent la crăpare.

Acum sunt în curs de finalizare planurile pentru ca acesta să fie lansat pe o rachetă americană în această vară.

Satelitul din lemn a fost construit de cercetătorii de la Universitatea din Kyoto şi compania de exploatare forestieră Sumitomo Forestry, pentru a testa ideea utilizării materialelor biodegradabile, cum ar fi lemnul, pentru a vedea dacă acestea pot acţiona ca alternative ecologice la metalele din care sunt construiţi toţi sateliţii în prezent. .

”Toţi sateliţii care reintră în atmosfera Pământului ard şi creează particule minuscule de alumină, care vor pluti în atmosfera superioară pentru mulţi ani. În cele din urmă, acestea vor afecta mediul Pământului”, a avertizat recent Takao Doi, un astronaut japonez şi inginer aerospaţial de la Universitatea din Kyoto.

Pentru a rezolva problema, cercetătorii de la Kyoto au pus bazele unui proiect pentru a evalua tipurile de lemn, pentru a determina cât de bine ar putea rezista rigorilor lansării în spaţiu şi zborurilor lungi pe orbită în jurul Pământului.

Primele teste au fost efectuate în laboratoare care au recreat condiţiile în spaţiu, iar probele de lemn s-a dovedit că nu au suferit modificări măsurabile de masă sau semne de descompunere sau deteriorare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: