Skip to content
Europa

Jean-Claude Juncker a revenit la birou după intervenţia chirurgicală de extirpare a vezicii biliare

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a revenit marţi la birou după ce a suferit o colecistectomie (intervenţia chirurgicală de extirpare a vezicii biliare), transmite dpa.

Una dintre primele lucruri făcute marţi de Juncker după revenirea la lucru a fost o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson în legătură cu perspectivele unui Brexit fără acord, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, scrie agerpres.ro.

Premierul Boris Johnson s-a angajat să scoată Regatul Unit din UE la 31 octombrie acest an chiar dacă Londra şi Bruxellesul nu încheie un nou acord de retragere. Acordul convenit de Uniunea Europeană şi fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de parlamentul britanic.

Negociatorul-şef britanic pentru Brexit, David Frost, urmează să sosească marţi seara la Bruxelles.

Anterior în cursul acestei luni, executivul UE a anunţat că Jean-Claude Juncker a fost nevoit să-şi scurteze vacanţa din Austria şi să revină în ţara natală Luxemburg pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Din acest motiv, el nu a putut participa la summitul G7 de la Biarritz, unde Uniunea Europeană a fost reprezentată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Juncker, fost premier al Luxemburgului, se află la conducerea Comisiei Europene din toamna lui 2014. Mandatul său se încheie pe 31 octombrie, când fostul ministru al apărării german Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *