Skip to content
Internațional

Jean-Claude Juncker: Bănuiesc că unele partide marginale vor fi mai puţin marginale în seara asta

www.kerdos.gr

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, consideră că partide marginale vor înregistra succese la alegerile pentru Parlamentul European, cu toate că el şi-a exprimat speranţa ca acest lucru să nu se întâmple, potrivit Agerpres, citat de b1.ro

Am avut întotdeauna sentimente bune când a venit vorba despre alegeri în Luxemburg, dar a şti exact cum vor evolua lucrurile în Europa, în 28 de ţări, este foarte dificil. Dar bănuiesc că unele partide marginale vor fi mai puţin marginale în seara asta. Sper să nu fie aşa, însă presupun că aşa se va întâmpla”, a declarat Juncker, după ce a votat la Capellen.

În acest context, preşedintele în exerciţiu al Executivului european i-a îndemnat pe cetăţenii Uniunii Europene să se prezinte la vot.

„Constituim cel mai numeros electorat la nivel mondial cu excepţia Indiei. De aceea este o zi extrem de importantă pentru democraţia europeană şi este un lucru bun şi trebuie să fie binevenit faptul că toţi europenii (cu drept de vot), 408 milioane (…), sunt invitaţi să participe la aceste alegeri. Ar trebui să o facă”, a mai spus Jean-Claude Juncker.

Luxemburg este una dintre cele cinci ţări membre ale UE unde votul este obligatoriu, celelalte fiind Belgia, Bulgaria, Cipru şi Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *