Skip to content
Politică

Jean Claude Juncker va anunța schimbările din echipa de comisari

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni marţi cu Violeta Bulc, desemnată de Slovenia pentru funcţia de comisar european după retragerea lui Alenka Bratusek, urmând ca miercuri să anunţe schimbările din cadrul echipei sale, relatează European Voice în ediţia online, scrie Mediafax

Violeta Bulc, ministru pentru Dezvoltare şi Politică Regională şi vicepremier în Guvernul sloven, a fost candidatul înaintat vineri de premierul Miro Cerar după ce Alenka Bratusek şi-a retras candidatura. Bratusek a fost respinsă de europarlamentari miercuri, în urma prestaţiei dezastruoase la audieri şi după controversa cu privire la modul în care a fost nominalizată.

Bulc ar urma să aibă un interviu oficial cu Juncker marţi, la ora 18.00 (19.00 ora României), după care preşedintele ales al CE trebuie să decidă dacă va accepta nominalizarea ei şi ce portofoliu îi va aloca. Având în vedere că Bulc este ministru de doar câteva săptămâni, este puţin probabil ca Juncker să îi ofere postul de vicepreşedinte pentru uniunea energetică pe care i-l alocase lui Bratusek, ca fost premier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *