Jens Stoltenberg îi avertizează pe americani şi europeni, în discursul său de adio, împotriva tentaţiei izolaţioniste

Sursă foto: nato.int

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îi avertizează pe aliaţii de o parte şi de alta a Atlanticului împotriva oricărei tentaţii ”izolaţioniste”, într-un discurs de adio pe care-l susţine joi, cu câteva zile înainte de plecarea sa de la conducerea Alianţei Nord-Atlantice pe care a deţinut-o timp de zece ani, relatează AFP.

Oficialul norvegian lansează în ultimul său discurs în calitate de secretar general al NATO mai multe avertismente şi oferă câteva sfaturi, cu riscul de a irita unele dintre cele 32 de state membre.

 

”Voci s-au ridicat de ambele părţi ale Atlanticului pentru a îndemna America şi Europa să apuce pe drumuri diferite (…). Izolaţionismul nu va garanta securitatea nimănui”, urmează să declare Jens Stoltenberg în acest discurs, din care NATO a făcut publice fragmente.

Candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă Donald Trump şi-a atacat în mai multe rînduri aliaţii europeni, pe care-i acuză de faptul că sunt ”rău platnici” şi a mers până la a-i ameninţa că-i va lăsa singuri în faţa unui atac rus dacă nu contribuie suficient la finanţarea Alianţei.

”Pertinenţa Alianţei atlantice a fost pusă în discuţie. Ea a fost considerată ca divizată, depăşită, în moarte cerebrală. Însă realitatea este că NATO este puternică, unită şi mai importantă ca niciodată”, urmează să spună Jens Stoltenberg.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: