Skip to content
Externe

Jens Stoltenberg (NATO): Referendumurile false nu au nicio legitimitate. Este o nouă escaladare în războiul lui Vladimir Putin

Inquam Photos / George Călin

Referendumurile false nu au nicio legitimitate și nu schimbă natura războiului de agresiune pe care l-a lansat Rusia împotriva Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, marți, în contextul în care oficialii susținuți de Moscova au anunțat referendumuri de alipire la Rusia în mai multe regiuni ucrainene aflate sub ocupație rusă.

Refendumurile, spune secretarul general al NATO, reprezintă „o nouă escaladare în războiul lui Putin”.

„Referendumurile false nu au nicio legitimitate și nu schimbă natura războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o nouă escaladare în războiul lui Putin. Comunitatea internațională trebuie să condamne această încălcare flagrantă a dreptului internațional și să sporească sprijinul pentru Ucraina”, a scris Jens Stoltenberg, marți, pe Twitter.

Reacții tranșante au venit și din zona oficialilor ucraineni. Purtătorul de cuvânt al Președinției ucrainene spune că referendumurile vor spulbera orice șansă de discuții între Kiev și Moscova.

„Fără referendumuri, încă mai există cea mai mică șansă pentru o soluție diplomatică. După referendumuri – nu”, a afirmat Serhiy Nykyforov, citat de Liga.net, potrivit Reuters.

La rândul său, șeful diplomației ucrainene a explicat că referendumurile nu vor schimba nimic.

„Rușii pot face ce vor. Nu va schimba nimic”, a afirmat șeful diplomației ucrainene pentru reporteri, la începutul întâlnirii cu ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *