Skip to content
Politică

Jihad în PNL, filiala Timiş. Demisii şi excluderi din partid

Inquam Photos/Octav Ganea

Noul preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, care a fost ales şi în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a cerut unor consilieri judeţeni aleşi pe listele liberalilor să renunţe la mandat, iar în caz contrar vor fi excluşi din partid. Doi dintre ei au renunţat, dar alţi doi nu şi-au depus renunţarea la mandat, printre aceştia din urmă fiind şi fiul primarului din Deta, Călin Roman, care a fost condamnat penal şi care a şi ispăşit o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al PNL Timiş, doi liberali şi-au depus în cursul zilei, oficial, la PNL Timiş, renunţarea la mandatul de consilier judeţean. Este vorba despre consilierii judeţeni încă în funcţie, Cosmin Ligius Buboi şi Nicolae Bitea.

Până la ora 12.00, au avut termen pentru a proceda la fel alţi doi aleşi de pe lista PNL pentru CJT: Alin Popoviciu şi Călin Roman, fiul primarului din oraşul Deta. Deoarece aceştia din urmă nu şi-au depus renunţarea la mandat, se vor urma procedurile statutare pentru excluderea lor din partid.

Vrem să schimbăm modul de a face politică. Toţi cei din nucleul zero trebuie să îşi asume eşecul alegerilor în Timişoara, aşa cum au făcut-o Nicolae Robu şi Dan Diaconu. Problemele de imagine nu trebuie să mai afecteze credibilitatea PNL şi a candidaţilor filialei. Dacă am face altfel, ar însemna doar să băgăm gunoiul sub preş, iar în politică trebuie să avem responsabilitate şi asumare”, a precizat Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş. Potrivit News.ro, următorii doi aleşi pe lista PNL pentru CJ Timiş sunt Andrei Coteţiu şi Cosmin Lazăr.

Călin Roman, fiul primarului oraşului Deta, Petru Roman, a candidat pe listele PNL pentru Consiliul Judeţean Timiş, el ocupând locul 11. În luna octombrie 2013, Călin Roman a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare, pentru încăierare, după ce, în anul 2011, el şi fratele său, Bogdan Roman, dar şi alte trei persoane au fost implicaţi într-o altercaţie în centrul oraşului Deta. Atunci, în urma unei anchete, procurorii au stabilit că fiul cel mare al edilului din Deta este cel care a folosit un cuţit, lovind un rival.

Ulterior, Călin Roman a fost trimis din nou în judecată, în 2014, într-un nou dosar penal, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta care au constatat că acesta deţinea fără drept mai multe arme.
Călin Roman a fost condamnat, în final, la doi ani şi două luni de închisoare după ce i-au fost contopite ambele pedepse. El a fost încarcerat în Penitenciarul Timişoara.

Potrivit adevărul.ro, la începutul acestui an, fiul primarului din Deta a obţinut reabilitarea care îi permite, conform statutului PNL, să candideze pe listele partidului. Sentinţa din procesul prin care Călin Roman a cerut reabilitarea scoate la iveală argumentele pe care fiul primarului din Deta le-a adus pentru a-i convinge pe judecători că s-a cuminţit. Astfel, Roman a arătat că termenul de reabilitare de 4 ani s-a împlinit, iar în toată această perioadă nu a săvârşit nicio altă faptă penală.

De asemenea, Călin Roman a arătat că din 23.08.2016 este angajat la Aquatim, societatea de apă şi canal care este deţinută de Consiliul Local Timişoara şi care operează în aproape tot judeţul Timiş. Potrivit sentinţei de reabilitare pronunţate de Judecătoria Deta, în luarea deciziei au contat argumentele aduse de Roman şi faptul că este angajat în cadrul Aquatim. „Din certificatul de cazier depus la dosar rezultă că petentul nu a mai săvârşit altă infracţiune în interiorul termenului de reabilitare, fiind îndeplinite astfel condiţiile reabilitării”, se arată în sentinţa Judecătoriei Deta.

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea liberal care nu a dorit să renunţe la mandatul de consilier judeţean, Alin Popoviciu, acesta a fost deputat şi apropiat al Elenei Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *