Skip to content
Politică

Jihadiștii din Statul Islamic pierd teritorii. Nu mai dețin controlul asupra principalului punct de trecere spre Turcia

" "

Rebelii sirieni au cucerit joi principalul punct de trecere spre Turcia folosit de jihadistii din Statul Islamic, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Este o noua lovitura dura pentru gruparea ultraradicala, care a pierdut in cateva saptamani orasul antic Palmyra, intersectia strategica de la al-Qaryatayn iar mai multi comandanti ai sai au fost ucisi in lovituri aeriene, informează hotnews.ro.

" "

„Factiuni rebele si islamiste au preluat controlul nord-estului al-Rai”, localitate de granita cu Turcia, in provincia Alep (nord), a afirmat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, care a precizat ca „este vorba de principalul si unul dintre ultimele puncte de intrare si iesire cu Turcia”.

„Rebelii au intrat azi in al-Rai dupa doua zile de lupte in zona”, a adauga5t Abdel Rahmane, care dispune de o larga retea de surse in Siria.

Acum, SI mai dispune ca punct principal de tracere pe cel din Halwaniye, situat intre al-Rai si Jarablos, spre est.

Dar „prin al-Rai tranzitau in principal jihadistii SI in timp ce cel din Halwaniye este rezervat comandantilor de rang inalt”, a explicat Abdel Rahmane.

In ceea ce priveste punctul din Jarablos, acesta este tehnic „inactiv deoarece este sub supravegherea coalitiei internationale conduse de Statele Unite”, a aratat el.

In ultimele zece zile, SI a pierdut cel putin 18 localitati controlate de doi ani in provincia Alep.

„Toti combatantii din Siria par astazi sa isi concentreze operatiunile impotriva SI, fie ca e vorba de rebeli, de regim sau de kurzi”, care avanseaza in prezent spre Jarablos, a subliniat Abdel Rahmane.

„Este un fel de distribuire a rolurilor supervizata de americani si de rusi”, a mentionat acesta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *