Skip to content
Politică

Jihadiștii, un punct în minus. Pentagon: un nou lider ISIS ucis

businessinsider.com

Pentagonul a făcut un nou anunț vineri despre unul dintre noii lideri ai Statului Islamic din Afganistan. Mai exact, este vorba despre Abu Sayed, care se pare că a fost ucis de forțele armate americane într-un atac.

La începutul săptămânii, americanii au condus un raid aerian în zona Kunar din Afganistan, bombardament în urma căruia noul lider SI și alți membrii au fost uciși, potrivit AFP, citată de Hotnews. În urmă cu trei luni, predecesorul lui Abu Sayed a fost ucis în circumstanțe asemănătoare.

Denumirea grupării teroriste din această zonă este EI-Khorasan, iar cartierul în care se aflau membrii a fost distrus de raidul aerian.

Vom continua până când ei vor fi aneantizați„, declara John Nicholson, generalul american.

Există o mare temere că jihadiștii își vor muta treptat bazele către țări precum Afganistan, dar fiind că în Irak și Siria au început să piardă teren.  Amintim că în martie 2017, forțele americane și afgane au lansat o ofensivă, dorind să sublinieze mesajul că acest stat va permite dezvoltarea SI pe teritoriul lor. Deocamdată, în Afganistan sunt prezenți mai puțin de 1000 membrii ISIS, iar orice acțiune armată împotriva lor îi va destabiliza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *