JO 2024. Cel mai tânăr olimpic de la Paris este o fată de 11 ani care a concurat la skateboarding

Sursa foto: Pixabay

O fată de 11 ani, care s-a născut în penultima zi a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, a devenit cel mai tânăr olimpic din China. Sportiva părăsește JO Paris 2024 și ca una dintre cele mai tinere participante la Olimpiadă din toate timpurile.

Zheng Haohao s-a numărat printre concurenții la skateboarding park pentru femei de la Jocurile Olimpice Paris 2024, unde a fost prezentă și Sky Brown, cea mai tânără medaliată din Anglia, la vârsta de 13 ani și 28 de zile, la Olimpiada de la Tokyo, informează BBC.

Zheng a încheiat pe locul 18 în runda preliminară, ratând finala câștigată de australianca Arisa Trew, în vârstă de 14 ani.

S-a apucat de skateboarding la vârsta de șapte ani și părăsește Franța ca una dintre cele mai tinere olimpice din toate timpurile.

Și mai are motive să sărbătorească săptămâna aceasta – duminică împlinește 12 ani.

Skateboardingul este până acum un domeniu, în mare parte, reprezentat de adolescenți, în cele două Olimpiade la care a fost probă de concurs (Tokyo și Paris).

Toți cei trei medaliați la skateboarding park de la Paris sunt adolescenți, Arisa Brown, în vârstă de 16 ani, și japoneza Kokona Hiraki, în vârstă de 15 ani, repetând poziția pe podium de la ultimele Jocuri Olimpice.

Dora Varella din Brazilia a fost veterana evenimentului la 23 de ani, dar skateboardingul nu este exclusiv pentru tineri. Andy Macdonald, în vârstă de 51 de ani, urmează să concureze pentru echipa Angliei în proba masculină.

Macdonald a câștigat opt medalii de aur la X Games – toate înainte ca Zheng să se nască.

Dar Macdonald nu este cel mai în vârstă atlet de la Jocurile de la Paris. Juan Antonio Jimenez din Spania concurează la echitație la vârsta de 65 de ani.

Zheng va intra în cărțile de istorie alături de Dimitrios Loundras, care a luat bronzul pe echipe la gimnastică în 1896 la vârsta de 10 ani și rămâne cel mai tânăr atlet olimpic confirmat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: