JO 2024. Cu cât contribuie Jocurile Olimpice la creșterea economică a Franței

Sursa foto: Pinterest

Jocurile Olimpice de la Paris vor stimula creşterea economiei Franţei în trimestrul trei din 2024, conform unui studiu lunar realizat de Banca Centrală a ţării.

A doua economie a zonei euro ar urma să înregistreze în perioada iulie-septembrie 2024 o creştere între 0,35% şi 0,45%, faţă de o expansiune de 0,3% în precedentele două trimestre.

Avansul se datorează veniturilor obţinute din vânzarea biletelor la Jocurile Olimpice de la Paris şi a drepturilor TV.

Încă este evaluat impactul deplin asupra economiei, a precizat Banca Centrală a Franţei,. potrivit Bloomberg, preluată de Agerpres.

Sondajul, desfăşurat în perioada 22 iulie – 5 august, în rândul a 8.500 companii, arată că incertitudinile mediului de afaceri din Franţa s-au atenuat după recentele alegeri. Totuşi, incertitudinile rămân ridicate în industrie şi în servicii.

„Este prea curând să vedem cum vor afecta aceste incertitudini angajările şi deciziile de investiţii”, le-a spus jurnaliştilor economistul şef al Băncii Franţei, Olivier Garnier.

Vineri, autorităţile de la Paris au anunţat că rata şomajului în Franţa a scăzut la 7,3% în trimestrul doi din 2024. Economiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 7,5%.

Ocuparea deplină a forţei de muncă este unul din obiectivele cheie al preşedintelui Emmanuel Macron în cel de-al doilea mandat al său, care se va încheia în 2027.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: