Mihai Covaliu – Se poate spune că deocamdată s-a făcut dreptate în cazul Bărbosu

Sursa foto: Mihai Covaliu/ Facebook

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în cazul gimnastei Ana Maria Bărbosu, care a primit medalia de bronz la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, s-a făcut dreptate şi că este o bătălie câştigată.

„Este o bătălie câştigată, este încă o victorie, de această dată în afara terenului de sport. Dar, câteodată din fericire, nu de cele mai multe ori, se întâmplă şi aşa, în sensul în care dacă sunt probleme care nu s-au rezolvat pe terenul de sport, lucrurile merg într-o dinamică normală către instituţiile abilitate pentru a găsi rezolvarea legală, regulamentară pentru situaţia dată. Se poate spune că deocamdată s-a făcut dreptate şi că noi avem această medalie de bronz”, a declarat Covaliu.

Întrebat dacă mai există şanse ca şi gimnasta Sabrina Maneca Voinea să primească aceaşi medalie, odată cu americanca Jordan Chiles, Covaliu a spus că Federaţia Română de Gimnastică este forul implicat direct în acest demers şi că până în acest moment decizia TAS este definitivă.

„Noi încercăm să facem toate aceste demersuri. De fapt Federaţia Română de Gimnastică, pentru că este forul din punct de vedere tehnic direct implicat în această situaţie, face toate demersurile. Deocamdată avem această decizie definitivă în acest caz. Atunci când lucrurile vor intra pe un alt drum sau se vor întreprinde alte demersuri sunt absolut convins că se va afla, dar deocamdată suntem aici, în acest moment avem medalia de bronz în România. Un sportiv al nostru are medalia la gât şi fizic şi trebuie spus că nu este aceeaşi medalie pe care a primit-o sportiva din Statele Unite, pentru că fizic acea medalie nu a putut fi recuperată în timp şi după aceea să ajungă la sportiva noastră. Aici suntem în momentul de faţă şi trebuie să ne bucurăm”, a adăugat preşedintele COSR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: