JO 2024 – Înot: Potec – Popovici e capabil să ia aurul la 200 m, dar într-o finală se poate întâmpla orice

Sursa foto: Pixabay

Paris – Trimisul special al AGERPRES, Adrian Ţone, transmite: Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a afirmat, luni, la Casa României din Paris, că David Popovici este capabil să câştige medalia de aur la 200 de m liber, însă a îndemnat la echilibru, având în vedere că în finală se întrec cei mai buni opt înotători ai lumii.

„Am văzut foarte multă lume care a spus că gata, avem medalia de aur. Nu este chiar aşa, trebuie să-l lăsăm pe David să se concentreze, pentru că la urma urmei sunt cei mai buni opt sportivi ai lumii calificaţi în această finală de 200 m liber. Bineînţeles, David s-a calificat de pe prima poziţie, dar într-o finală se poate întâmpla orice. Sperăm ca această zi să ne aducă bucuria aşteptată de noi toţi şi să întrerupem lunga perioadă de timp fără medalie pentru înotul românesc. Ultima a fost câştigată la Atena, aurul câştigat de mine şi bronzul câştigat de Răzvan Florea. Au trecut 20 de ani de atunci. Bineînţeles că David este capabil să câştige această medalie de aur, dar noi trebuie doar să fim lângă el, să-l încurajăm. Avem încredere în el”, a afirmat Potec.

La cursa de luni seara vor asista şi fostele înotătoare Anca Pătrăşcoiu şi Carmen Bunaciu, venite să-l încurajeze pe David Popovici.

„Aşteptăm cu nerăbdare ca David să confirme. Noi am venit să vedem o finală extraordinară, un rezultat extraordinar pentru noi, pentru David, pentru nataţia românească, pentru generaţia de înotători care vine după David. Suntem antrenate să îi facem galerie”, a afirmat Anca Pătrăşcoiu, medaliată cu bronz la JO de la Los Angeles în 1984.

Carmen Bunaciu s-a arătat foarte emoţionată să revină la o ediţie a Jocurilor Olimpice după 40 de ani.

„Şi pentru mine e o mare bucurie să reintru aici în atmosfera olimpică. Sunt foarte emoţionată după 40 de ani. Sper să ne bucurăm împreună cât mai mulţi români în această seară, cu toţii pentru David. Hai, David! Eu cred că se poate obţine o medalie, toată lumea îşi doreşte una dintre cele trei medalii. Sigur că pentru noi ar fi extraordinar o medalie de aur. Ar fi prima medalie de aur pentru un înotul masculin românesc. Am venit să îi facem galerie, cu steaguri, cu tricouri galbene şi cu energie”, a afirmat Carmen Bunaciu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: