JO 2024: Preşedintele comitetului de organizare şi primarul Parisului vor înota miercuri în Sena

Sursa foto: Facebook

Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris (COJO), Tony Estanguet, şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, vor înota miercuri în Sena, fluviul care traversează capitala Franţei, alături de prefectul Parisului, Marc Guillaume, cel care a făcut luni acest anunţ, informează site-ul eurosport.fr. 

Cei trei au fost devansaţi de ministrul francez al Sporturilor şi al Jocurilor Olimpice 2024, Amelie Oudea-Castera. Doamna Oudea-Castera a înotat sâmbătă dimineaţă în Sena pentru a dovedi că apele fluviului
corespund standardelor, înainte de debutul JO 2024.

„De 15 zile am văzut că respectăm normele” în ceea ce priveşte calitatea bacteriologică a apelor râului, a declarat prefectul.

Vineri, autorităţile locale au anunţat din nou rezultate bune pentru analiza apei, cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august), unele competiţii urmând să aibă loc pe Sena.

În ceea ce priveşte debitul, care era în continuare de trei ori mai mare decât în mod normal luni dimineaţa, cu peste 450 mc/secundă faţă de 100 până la 150 de obicei vara, acesta se va îndrepta spre o „scădere” care va fi „compatibilă cu ceremonia de deschidere”, o paradă nautică fără precedent pe Sena, a asigurat prefectul. Cu toate acestea, este „posibil” ca ambarcaţiunile cu pescaj mai mari să fie înlocuite cu altele mai mici, a mai indicat Marc Guillaume.

Luna trecută, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat şi ea că va înota după Ziua naţională a Franţei (14 iulie) în Sena, pentru a demonstra că apa fluviului nu reprezintă niciun pericol pentru sportivii participanţi la JO 2024.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: