JO PARIS-2024: David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal – marile vedete aşteptate la competiţie

Sursa foto: Facebook

Înotătorul David Popovici, gimnasta Simone Biles, jucătorul de tenis Rafael Nadal sau baschetbalistul LeBron James sunt câteva dintre marile vedete aşteptate să strălucească şi să încânte fanii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Prezent pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, David Popovici zboară spre Paris cu gândul la podiumul olimpic, după locul 4 pe care s-a clasat la Tokyo 2020 la 200 m liber. În 2022, David a uimit mapamondul după ce a devenit cel de-al patrulea cel mai rapid înotător al lumii, al doilea înotător din lume care a câştigat probele de 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a CM, cel mai tânăr campion mondial din istoria nataţiei şi primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori,

Considerată una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, Biles şi-a rezervat a treia apariţie consecutivă la Jocurile Olimpice cu victoria sa la selecţiile americane în iunie.

De patru ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Biles s-a retras din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 din cauza „twisties”, o pierdere temporară a conştiinţei spaţiale în aer. Însă sportiva în vârstă de 27 de ani va reveni pe scena olimpică de la Paris mai puternică decât niciodată.

De 22 de ori campion la turnee majore de tenis şi „regele zgurii” va face echipă cu tânărul Carlos Alcaraz pentru a juca dublu pe zgura pariziană şi va lupta pentru aur şi la simplu.

Sportivul în vârstă de 38 de ani a sărit peste turneul major pe iarbă de la Wimbledon de la începutul acestei luni pentru a se pregăti pentru competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice, care va avea loc pe terenurile de zgură de la Roland Garros, unde Nadal a câştigat de 14 ori.

Spaniolul a ratat aproape tot anul 2023 din cauza unei probleme la şold, iar revenirea sa de la începutul acestui an a fost blocată de o ruptură musculară, înainte ca mici probleme să-i afecteze pregătirea pentru Roland Garros.

Regina jamaicană a sprintului, Fraser-Pryce, va concura la a cincea şi ultima sa participare la Jocurile Olimpice în proba feminină de 100 m.

Sportiva  în vârstă de 37 de ani, care are opt medalii olimpice, dintre care trei de aur, se va retrage după Paris 2024, fiind unul dintre cei mai mari sprinteri din toate timpurile şi o sursă de inspiraţie pentru generaţia următoare.

Vedeta Dressel a câştigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, apoi a şocat lumea înotului în 2022, retrăgându-se brusc din sport pentru a se ocupa de sănătatea sa mintală.

La revenirea sa, sportivul în vârstă de 27 de ani nu s-a calificat pentru a-şi apăra medalia de aur la 100 m liber, dar a câştigat probele de 50 m liber şi 100 m fluture, ceea ce înseamnă că va avea şansa de a-şi apăra două din cele trei medalii de aur individuale la Jocurile din 2024.

Kenyanul Eliud Kipchoge aşteaptă cu încredere să intre în istorie cu a treia medalie de aur consecutivă la maratonul olimpic la Jocurile din acest an de la Paris.

În vârstă de 39 de ani, el a declarat pentru Reuters, într-un interviu acordat în aprilie, că rezultatul dezamăgitor de pe locul 10 la Maratonul de la Tokyo din 2024 şi vârsta sa relativ înaintată nu l-au făcut să se îndoiască de şansele sale la Paris.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: