JO – Un fost înotător a pus la îndoială integritatea performanţei lui Pan Zhanle cu record mondial la 100 m liber

Sursa foto: X

Fostul înotător Brett Hawke, acum antrenor în Statele Unite, a pus la îndoială integritatea performanţei reuşite de înotătorul chinez Pan Zhanle miercuri seară în La Défense Arena, când şi-a doborât recordul mondial la 100 m liber şi a fost încoronat campion olimpic, devansându-i pe australianul Kyle Chalmers şi pe David Popovici în lupta pentru primul loc. Hawke susţine că acest lucru „nu este omeneşte posibil”, relatează AFP.

„Sunt furios după această cursă, din mai multe motive”, a declarat fostul sportiv într-un videoclip postat pe contul său de Instagram. O cursă de antologie în care Pan şi-a îmbunătăţit recordul cu 40 de sutimi, o proporţie care nu s-a mai văzut de 48 de ani. „Nu este real, nu poţi bate un asemenea pluton – Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy – aşa, cu un astfel de avans. Nu este omeneşte posibil”, spune Hawke.

„Prietenii mei, de la Rowdy Gaines şi Alex Popov la Gary Hall Jr şi Anthony Irvin şi „King” Kyle Chalmers, sunt cei mai rapizi înotători din istorie”, spune antrenorul în vârstă de 49 de ani. „Îi cunosc îndeaproape pe aceşti oameni, i-am urmărit timp de treizeci de ani, am studiat sportul şi fenomenul vitezei. Sunt un expert în domeniu”, a continuat Hawke, care este acum cetăţean american.

Kyle Chalmers, vicecampion la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a fost campion olimpic la Rio în 2016 şi vicecampion la Tokyo în 2021, nu împărtăşeşte opinia antrenorului.

„Am încredere în el, cred că a făcut tot ce a putut pentru a fi aici şi merită această medalie de aur”, a declarat australianul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: