Skip to content
Politică

Joc la două capete al USR sector 3? Consilierii merg cu Negoiță EXCLUSIV

cancan.ro

Consilierii USR din sectorul 3 încep să facă jocul primarului PSD, Robert Negoiță, la ultima ședință de consiliu local, din 11 septembrie, aceștia votând mai multe propuneri ce vizau stabilirea indicatorilor de performanță pentru câteva dintre firmele înființate sub tutela CL S3.

Situația contravine flagrant cu poziția adoptată de colegii de al Consiliul General, care în aceeași zi au sesizat Consiliul Concurenței pe tema  impunerii unui monopol de casă în achizițiile publice ale Primărie Municipiului București, unde Firea vrea să controleze orice proces de achiziție prin intermediul celor 22 de firme create sub tutela CGMB.

Vestea i-a luat prin surprindere pe reprezentanții USR din Consiliul General, în contextul în care formațiunea contestă majoritatea propunerilor inițiate de primarii PSD din București. Cu toate acestea, unul dintre consilierii generali USR pune că nici nu se pune problema unei rupturi în filiala bucureșteană a partidului.

Nu este vorba de o scindare în partid.  Nu știam de faptul că au votat propunerile lui Negoiță, dar poate că au motive care să justifice acest gest”, a declarat pentru PSNews.ro, consilierul Ion Matei Țugui.

Liderul de grup al consilierilor locali USR Sector 3, Ana Galbenu spune că nu vede nicio problemă în faptul că i-a făcut lui Negoiță hatârul de a aproba stabilirea indicatorilor cheie de performanță a unor firme din subordinea CL S3, deși admite că tot ea și colegii săi au cotestat în instanță modul în care au fost înființate acestea.

Noi am depus  sesizare în instanță și nu suntem de acord cu înființarea acestor firme. Este vorba de Algorithm Residential S3 SRL și Ordine și Protecție S3 SRL, dar vom face eforturi ca acestea să funcționeze într-un mod transparent și să fie auditate pe criterii cât mai serioase de calitate și competență”, a declarat în mod cu totul și cu totul surprinzător liderul de grup USR din Consiliul Local al Sectorului 3.

De altfel, sesizările depuse în instanța de contencios administrativ de grupul de consilieri USR din sector 3 au mers pe aceeași linie cu atitudine adoptată de consilierii aceluiași partid din CGMB. Numai că, la pasul următor, pozițiile celor două grupuri de aleși locali au fost total diferite.

Dacă la sector 3, consilierii USR au hotărât să ridice mâna pentru a susține inițiativele primarului Negoiță, în Consiliul General, reprezentanții aceluiași partid au decis să sesizeze Consiliul Concurenței pentru posibila încălcare a legislației de către firmele create la propunerea Gabrielei Firea, 22 la număr.

 

 

1 comentariu la “Joc la două capete al USR sector 3? Consilierii merg cu Negoiță EXCLUSIV

  1. Asta zici ca e articol de Cancan. Una zice titlul, alta gasesti in articol. Indicatorii de performanta sunt aia care stau in calea mizeriilor pe care le face ciuma rosie. In loc sa faca stiri de cancan, jurnalistul asta mai bine ar incerca sa ia niste declaratii argumentate de la ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *