Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jocul prezidențialelor. Victor Ponta a anunțat încă din ianuarie în ce condiții îl va susține pe Tăriceanu pentru Cotroceni

Fostul premier al României, actual lider al formațiunii politice Pro România, Victor Ponta, într-un interviu video acordat PSnews.ro în luna ianuarie a acestui an, a vorbit despre strategia PRO România la alegerile prezidențiale.

Astfel, Victor Ponta a declarat că îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale cu o condiție: să se delimiteze de Liviu Dragnea. Cum Liviu Dragnea a dispărut din peisaj, fostul lider PSD aflându-se la închisoare, putem trage concluzia că Victor Ponta îl va susține pe Tăriceanu la alegerile din toamnă.

De altfel, șeful PRO România nu și-a exprimat deocamdată o altă opțiune a partidului pentru prezidențiale.

”Iohannis intră în turul doi și poate fi bătut în turul 2, dar nu de Dragnea, categoric. Am văzut și eu sondajul înainte să intrăm în emisiune și mi se pare niște cifre rezonabile(…) Dragnea nu intră în turul doi și atunci îl voi susține pe acel contracandidat al domnului Iohannis care îl scoate pe Dragnea și care intră în turul 2(…)

Nu aș avea niciun fel de reținere să îl sprijin pe domnul Tăriceanu, în primul rând, pentru că m-a sprijinit în 2014. În al doilea rând, pentru că avem o relație civilizat, normală, îl consider un om experimentat, matur și echilibrat. Dar atâta timp cât nu se desprinde de Dragnea, nici eu și nici foarte mulți ca mine nu îl vom putea susține”, declara Victor Ponta la Puterea Știrilor.

Redăm secvența video mai jos:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *