Skip to content
Politică

Jocuri de culise în USR-PLUS. Ținta reală a războiului dintre Claudiu Năsui și Virgil Popescu e un secretar de stat din domeniul turismului

Inquam Photos / George Călin

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul de coaliție USR-PLUS – PNL – UDMR că au și izbucnit tensiunile între partenerii de guvernare. După scandalul în care a fost implicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, zilele acestea aflăm despre alte noi tensiuni în coaliție.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei a lansat astăzi o nouă critică voalată la adresa fostului ministru Virgil Popescu, actual titular al portofoliului Energie, pe tema granturilor pentru susținerea antreprenorilor. Năsui a scris într-o postare pe Facebook că Măsura 3 (granturi pentru investiții acordate IMM-urilor) nu are bugetul asigurat și nu are ”toate avizele de la Comisia Europeană, mai precis pentru grila de evaluare”. În urmă cu o săptămână, Năsui spunea că a trimis corpul de control la Centrul Național de Învățământ Turistic, o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei „care nu face nimic pe bani mulți”. Anterior, Virgil Popescu deținea portofoliul Ministerului Economiei. Prin urmare, scandalul de la Centrul Național de Învățământ Turistic, l-ar viza tot pe Popescu de vreme ce acesta era la data respectivă ministru.

Ținta reală a lui Năsui

În realitate însă atacurile lui Claudiu Năsui la adresa lui Virgil Popescu reprezintă mai degrabă un paravan pentru adevărata țintă a acestuia. Concret, ținta lui Năsui e Răzvan Pârjol, secretar de stat din domeniul turismului. În urmă cu o zi, presa scria despre o întâlnire între Năsui și trei personaje controversate: Daniel Mischie, președinte HORA, Călin Il, președinte FIHR și Dragoș Anastasiu, ex președinte ANAT. După întâlnire, Năsui l-a lăsat pe secretarul de stat Pârjol fără atribuții de serviciu în domeniul turismului și a dat aceste sarcini altui secretar de stat din acesta minister, Daniela Niculescu.

Problema majoră e că Năsui nu îl poate schimba de capul lui pe Răzvan Pârjol din minister pentru că Pârjol avea delegate atribuțiile de serviciu de către fostul ministru al al Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Doar că între timp ministerul respectiv a fost reorganizat și redenumit în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Cum putea așadar Claudiu Năsui să ia atribuțiile de serviciu ale unui secretar de stat de la un minister care nu mai există și să le predea altcuiva de la un minister care încă nu există, e o întrebare la care actualul ministru nu a răspuns încă.

Mai mult decât atât, trebuie spus că în perioada iulie 2012-decembrie 2015, Pârjol a fost director general al Companiei de Investiții pentru Turism, companie de stat, desemnat în această funcție de Eduard Hellvig. Pârjol e de altfel un apropiat al acestuia, de vreme ce în 2012 a fost consilierul lui Hellvig, care în acel moment era ministru la dezvoltare regională și turism. Trimiterea corpului de control la minister nu e deloc întâmplătoare. Prin atacurile concertate ale lui Claudiu Năsui la adresa lui Virgil Popescu se urmărește de fapt eliminarea lui Pârjol din minister. Prin urmare, Virgil Popescu este o țintă falsă.

Adevăratul obiectiv al lui Năsui și al echipei din spatele lui e scoaterea lui Răzvan Pârjol din Ministerul Economiei prin compromiterea acestuia, de vreme ce Năsui nu are atribuțiile necesare pentru a-l elimina în mod direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *