Jocurile Europene: România e campioană la tenis de masă. Perijoc, argint la box. Duminică mai avem o şansă la medalie

Aur la tenis de masă, la Jocurile Europene
Steaua Bucureşti

Echipa feminină de tenis de masă a României a câştigat sâmbătă, la Cracovia, titlul european în proba pe echipe, după ce a învins Germania cu 3-2 la Jocurile Europene.

Este performanţa supremă a lotului feminin într-o ediţie a Jocurilor Europene, după ce în 2019 s-a obţinut argintul, tot după o finală contra echipei Germaniei.

Tricolorele antrenate de Viorel Filimon au încheiat sâmbătă în Polonia un parcurs strălucitor pe tablou şi cu hora bucuriei pe suprafaţa de joc, odată cu punctul care a adus titlul României, notează news.ro.

A fost testul maturităţii trecut de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, care au format perechea de dublu învingătoare a primului meci al duelului, 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) contra perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan.

A urmat la masa de joc Bernadette Szocs, care s-a abonat la reveniri senzaţionale! După ce a întors scorul finalei de simplu feminin, jucătoarea noastră a dus şi echipa României spre aur. Bernadette Szocs s-a mobilizat exemplar de la 0-2 cu Ying Han şi s-a urcat din nou pe masă după ce a învins cu 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8).

În al treilea meci, Andreea Dragoman poate fi mândră pentru prestaţia contra jucătoarei Xiaona Shan, medaliata cu bronz european la simplu din 2022. Tricolora s-a ridicat la nivelul momentului, a servit pentru meci şi titlul european, dar a pierdut dramatic 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), iar după o nouă înfrângere, cea a Adinei Diaconu, Bernadette Szocs a salvat situaţia.

Contra Ninei Mittelham, Bernadette a oferit o nouă lecţie de tenis de masă şi a învins cu 3-0 (11-9, 11-9, 11-4).

Accidentată, Elizabeta Samara n-a putut evolua în finală. Medaliata cu bronz din proba de simplu a acuzat probleme după victoria cu Ying Han, din urmă cu câteva zile, iar durerile s-au accentuat de-a lungul acestor zile. Echipa medicală a depus toate eforturile, dar Eliza n-a putut fi recuperată.

Tot sâmbătă, Lăcrămioara Perijoc a câştigat medalia de argint în competiţia de box, la categoria 54 kg.

Perijoc a fost învinsă în finală de sportiva din Bulgaria Stanimira Petrova.

Românca a trecut în primul tur de azera Zeynab Rahimova, în optimi de georgiana Ana Khunjua, în sferturi de poloneza Sandra Drabik şi în semifinale de turcoaica Hatice Akbaş.

Azi (n.r. – sâmbătă) atât am putut, dar sunt mulţumită că mi-am atins un obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, şi am urcat pe podium pentru Team Romania. Echipa din spatele meu e secretul succesului. le mulţumesc antrenorilor Mihaela şi Adrian Lăcătuş şi colegelor mele”, a declarat imediat după finală Lăcrămioara Perijoc, potrivit COSR.

La Jocurile Europene, la total, România are 17 medalii – 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

Duminică, dublul Apor Gyoergydeak – Szabolcs Ilyes va disputa finala mică a turneului de teqball din Polonia. Românii au pierdut în semifinale, scor 2-0 la seturi (12-11, 12-11) în faţa sârbilor Marojevic-Mitro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: