Skip to content
Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate

În ciuda tuturor eforturilor depus de organizatorii Jocurilor Olimpice, oficialii se văd nevoiți să amâne cea mai importantă competiție sportivă a lumii, din cauza pandemiei de coronavirus ce a luat amploare pe tot mapamondul. Australia și Africa se confruntă și ele cu tot mai multe cazuri de Covid-19, informează prosport.ro

Oficialul a acordat un interviu presei din Germania, țara natală, în urmă cu câteva zile. Bach a fost întrebat de mai multe ori dacă are de gând să amâne competiția.

„E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal, într-o sâmbătă. E mult mai complex. Nu poți să distrugi visul olimpic a peste 11.000 de sportivi”, a declarat Bach.

Declarațiile lui Thomas Bach au venit într-un moment în care tot mai multe țări au cerut amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Comitetul Olimpic din Slovenia, Comitetul Olimpic din Norvegia, Federația Britanică de Atletism și Federația Americană de Natație s-au alăturat acestui demers, iar polonezul Piotr Malachowski, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, a declarat că Olimpiada ar trebui amânată pentru a nu se transforma în „jocurile morţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *