Jocurile Olimpice, Paris: Sabotaj și tentativă de destabilizare a rețelei feroviare. Ce spun autoritățile

Foto X Reanud Muselier

Traficul feroviar francez este grav perturbat, vineri 26 iulie, pe mai multe linii TGV. Mai multe „acte malițioase, concomitente” care afectează LGV Atlantique, Nord și Est au fost comise în cursul nopții, a anunțat SNCF (Societatea Feroviară Franceză). Un act de sabotaj a fost dejucat pe linia de sud-est. „Să le fie rușine sabotorilor criminali”, este unul dintre mesajele autorităților.

Unele trenuri au trebuit să fie anulate între Paris și Londra, în timp ce Eurostarurile au fost și ele afectate de aceste sabotaje, pe rețeaua SNCF. Pasagerii sunt informați în timp real prin e-mail, SMS și pe site și își pot schimba călătoria gratuit sau pot primi o rambursare.

„Să le fie rușine sabotorilor criminali”

Fostul ministru francez al Transporturilor Clément Beaune le bate obrazul sabotorilor.

„Să le fie rușine sabotorilor criminali ai rețelei noastre feroviare care urmăresc să ne destabilizeze țara, să strice viețile francezilor și să ne degradeze imaginea”, scrie Beaune pe X.

Foto X Beaune Clement

 

Premierul Gabriel Attal asigură că „serviciile de informații” sunt mobilizate pentru a-i găsi pe vinovați

Gabriel Attal, premierul demisionar, a anunțat pe X că „serviciile noastre de informații și forțele noastre de ordine sunt mobilizate pentru a găsi și pedepsi autorii acestor acte criminale”.

Șeful guvernului demisionar vorbește despre „acte de sabotaj” care au fost „pregătite și coordonate”.

„Îmi exprim toată recunoștința pompierilor noștri care au intervenit pe locurile afectate și agenților SNCF care vor efectua lucrările necesare refacerii rețelei”, precizează el.

Foto Gabiel Attal X

„O dorință de a face rău grav” francezilor, spune CEO-ului SNCF

Jean-Pierre Farandou evocă „dorința de a leza grav” francezii și își imaginează „un atac premeditat, calculat, coordonat”. CEO-ul SNCF indică faptul că locațiile vizate sunt intersecțiile. Farandou precizează că începe „munca atentă” pentru agenții SNCF responsabili cu repararea instalațiilor avariate de pe trei amplasamente diferite.

„În această etapă, prognoza este un weekend de perturbări, sperăm cât mai moderat, cu revenire poate parțială dacă putem (…) O vom repara cât mai repede”, a asigurat el.

Guvernul condamnă „operațiunile de sabotaj criminal”

Guvernul, prin ministrul Transporturilor Patrice Vergriete, condamnă „operațiunile de sabotaj criminal” în această zi de vacanță și ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Stația Montarparnasse este cea care a fost cel mai grav perturbată, potrivit ministrului, celelalte „puțin mai puțin afectate”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: