UPDATE JO de la Paris, ziua 3. Intră în scenă David Popovici. Date personale ale israelienilor, divulgate online

Sursa foto: David Popovici

UPDATE, ORA 10.58

Datele personale sensibile ale sportivilor israelieni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost divulgate vineri pe reţelele de socializare, iar Oficiul francez de combatere a criminalităţii informatice (Ofac) a fost rugat să le elimine de pe mediile vizate, relatează, sâmbătă, AFP, citând surse apropiate de acest caz.

Aceste informaţii personale, inclusiv rezultatele analizelor de sânge, precum şi autentificările şi parolele de acces la diverse servicii, au fost difuzate vineri pe un canal al serviciului de mesagerie criptată Telegram, a declarat o sursă din poliţie. În ziua precedentă, a adăugat aceeaşi sursă, alte date privind sportivii israelieni care au fost sau sunt în armată au fost, de asemenea, divulgate ilegal pe reţele, inclusiv Telegram.

Pentru a pune capăt acestui „doxxing”, practica de a dezvălui informaţii care pot identifica pe cineva online, platforma Pharos de raportare a conţinutului ilegal pe net a sesizat Ofac, astfel încât acest oficiu să poată obţine ştergerea conţinutului în cauză de pe reţelele vizate, a declarat o sursă apropiată cazului.

Citeste mai mutl AICI

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ziua a treia a Jocurilor Olimpice de la Paris aduce noi sportivi români în prim-plan, cu David Popovici în frunte, favorit al probei de 200 de metri liber.

În cartierul clădirilor moderne La Defance, dublul campion european de anul acesta la 100 m și 200 m liber va debuta la cea de-a doua Olimpiadă din carieră. În urmă cu 3 ani, la Tokyo 2020, el termina la un pas de medalie, pe poziția a 4-a, la 200 m liber. Atunci avea numai 16 ani, acum, la 19, e principalul favorit al probei. Astăzi, David Popovici va înota în două rânduri, în serii, de la ora 12.00 și în semifinale (nu ne îndoim că se va va califica), în sesiunea de seară, la ora 21.46.

Echipa de gimnastică vizează calificarea în finală

De la ora 10.00, echipa feminină de gimnastică a României va începe concursul în subdiviziunea întâi. Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Ana Bărbosu și Sabrina Voinea vor debuta la bârnă, continuând rotația aparatelor cu sol, sărituri și încheind la paralele, acolo unde va intra Andreea Preda în locul lui Sabrinei. Sesiunea are dublă miză: calificarea în ultimul act pe echipe, dar și obținerea bilete pentru finalele pe aparate și la individual compus.

La scrimă, singura reprezentantă a țării, floretista Mălina Călugăreanu, revine la Jocurile Olimpice după 8 ani, urmând să o înfunte în turul 2 pe japoneza Yuka Ueno, de la ora 11.25.

Bernadette Szocs joacă și la simplu, și la dublu mixt

La canotaj, 5 echipaje românești vor lua startul în serii cu gândul la semifinale, pentru ca la tenis de masă Bernadette Szocs să debuteze pe tabloul de simplu, după ce ieri a trecut în sferturi la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu. Ea va juca împotriva lui Jingyi Zhou, din Singapore, de la ora 11.00, pentru ca la ora 17.00 să intre din nou în arenă alături de partenerul ei de dublu mixt, pentru o întâlnire cu un cuplu din Coreea de Sud. Încă două românce vor evolua la tenis de câmp. Jaqueline Cristian, venită după o victorie de senzație obținute ieri în fața franțuzoaicei Carline Garcia, și Ana Bogdan, înfrântă la simplu, tot ieri, de Jasmine Paolini, vor face cuplu la dublu, urmând să joace în fața japonezelor.

Spre seară, de la 22.05, naționala de polo, singura echipă a României calificată la Jocurile Olimpice, va încerca să realizeze surpriza în grupa A, în fața favoritei Grecia.

Program românilor în ziua de duminică

Gimnastică artistică

10.00, calificări: România în subdiviziunea 1 (Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Ana Bărbosu, Sabrina Voinea, Andreea Preda.

Tenis de masă

11.00, turul 1 (f): Bernadette Szocs – Jingyi Zhou (Singapore)

17.00, dublu mixt, sferturi: Berndette Szocs, Ovidiu Ionescu – Jongchoon Lim, Yubin Shin (Coreea de Sud)

Scrimă

11.25, floretă (f), turul 2: Mălina Călugăreanu – Yuka Ueno (Japonia)

Canotaj

11.30, dublu rame (f): Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel – seria a doua

12.00, dublu rame (m): Florin Lehaci, Florin Arteni – seria a doua

12.30, dublu vâsle cat. ușoară (f): Ionela Cozmiuc, Gianina Van Groningen – seria a doua

13.30, 4 rame (f): Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam – seria a doua

13.50, 4 rame (m): Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu – seria întâi

Înot

12.00, 200 m liber (m): David Popovici – seria a patra

21.46, 200 m liber (m): David Popovici – semifinale

Tenis

19.00, dublu (f), turul 1: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian – Shuko Aoyama, Ena Shibahara

Polo

22.05, grupa A: România – Grecia

Jocurile Olimpice sunt televizate în România de TVR și Eurosport.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: