Skip to content
Politică

Jocurile periculoase ale lui Iohannis. Cozmin Gușă arată unde a greșit președintele

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, joi, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis ‘a avut o atitudine anti-justiție’ și ‘s-a așezat de partea lui Dan Voiculescu’ în momentul în care a luat apărarea trustului Intact, afirmând că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru ”banale motive administrative”, criticând abordarea ”heirupistă” a ANAF.

„Domnul Iohannis, după părerea mea, a făcut exact acea greșeală pe care o face de la începutul mandatului, respectiv ascultă de către niște consilieri ai dânsului care nu sunt competenți sau sunt interesați într-un sens negativ mandatului pentru care a fost învestit domnul Iohannis. Domnul Iohannis a avut o atitudine anti-justiție, din nefericire pentru dânsul, și asta e cu atât mai dureroasă cu cât la rândul dânsului e subiectul unei atitudini a justiției în formă finalizată. Din punct de vedere subiectiv, Iohannis s-a așezat de partea lui Dan Voiculescu care, în calitatea sa de om politic important, a fost clamat mereu ca fiind într-o tabără adversă celei a domnului Klaus Iohannis și a fost speculat de acțiuni subterane legate de domnul Iohannis sau de complicități între Klaus Iohannis și Dan Voiculescu. Prin ceea ce a făcut domnul Iohannis, din nefericire, confirmă această complicitate și nereușind aseară, la emisiunea de la TVR, să aducă precizări sau diferențieri suplimentare la poziția dânsului, a încărcat din punct de vedere negativ energia celor care l-au susținut în alegeri.

Consilierii dânsului sunt incompetenți. Dacă domnul Iohannis ar fi primit sfaturi bune de la consilieri, m-aș fi așteptat ca un consilier, astăzi, doi sau trei să își dea demisia pentru că domnul Iohannis nu le-a respectat. Cred că Klaus Ionannis a primit sfaturi proaste de la consilieri pentru că doar așa se explică acele ștergeri de postări. Altfel, din punct de vedere electoral, aș spune așa: domnul Iohannis a favorizat, în mod ilegal, un mediu de presă de unde nu o să ia voturi niciodată, care l-a demonizat în campanie prezentând cele mai groaznice lucruri despre Klaus Iohannis și, pe de altă parte, a dezavantajat un mediu de presă care l-a susținut ca o alternativă la electoratul baronizat din jurul lui Victor Ponta și Dan Voiculescu, iar domnul Iohannis nu a ținut cont sau consilierii dânsului de faptul că nu va câștiga nimic din susținerea ilegală a Antenei 3, dar în schimb va pierde maximal din faptul că nu arată că dorește să susțină aplicarea justiției acolo unde justiția trebuie aplicată.

Riscurile pe care noi le avem astăzi sunt mari, dar sunt riscuri de două feluri. Sunt riscurile domnului Iohannis, care prezintă nucleul susținerii sale publice de oameni care doresc reforma și care nu mai doresc să îl susțină pe Klaus Iohannis, ceea ce este grav pentru dânsul pentru că și-a câștigat mandatul cu acești oameni și este o miză care implică România prin calitatea domnului Iohannis de președinte al României într-un moment în care în România se joacă un meci în care sau suntem corecți și rămânem cu partea euroatlantică, coordonată de la Washington sau facem fel de fel de gesturi care pot să fie interepretate ca fiind de inspirație moscovită, respectiv apărarea unora care chiar au legătura cu Moscova. Nu mă refer neapărat la Dan Voiculescu.

Jocul domnului Iohannis e mult mai complicat decât această atitudine pe care a avut-o. Mă aștept ca după venirea de la Consiliul European, să aibă niște rectificări a ceea ce a făcut. Uitându-mă pe scenă, înafară de isteria lui Liviu Dragnea și a PSD că schimbă prefecții, domnul Iohannis care, după părerea mea, a ales greșit, nu mai văd altceva decât o atitudine normală a unui premier izolat, nesusținut politic și care se încearcă din Parlament, un Parlament corupt, certat cu legea, un Parlament care acționează împotriva interesului național și a lui Cioloș. Avem un om politic care a acționat normal, ieri, care sau e ignorat astăzi sau e blamat de către acele posturi care nu au un interes în favoarea reformatării statului român, într-un sens bun. Suntem într-un moment complicat, care nu îl vizează doar pe Klaus Iohannis, Dacian Cioloș sau trustul Intact, ci vizează orientarea României pe o anumită direcție de respectare a legislației, a justiției și a corectitudinii”, a declarat Cozmin Gușă, citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *