Joe Biden a convocat echipa de securitate națională în „Situation Room”, după ce Iranul a decis să atace Israelul

Sursa foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Preşedintele Statelor Unite Joe Biden îşi reuneşte, luni, echipa de securitate naţională, după ce Iran a decis să atace Israelul ca urmare a asasinării la Teheran a liderului grupării palestiniene Hamas Ismail Haniyeh, relatează AFP preluată de Agerpres.

Şedinţa va avea loc în celebra cameră de criză „Situation Room” a Casei Albe de la cu ora 18:15 GMT, pentru „a face o evaluare a ultimelor evoluţii din Orientul Mijlociu”, a anunţat preşedinţia SUA. La reuniune participă și vicepreședinta Kamala Harris.

Biden n a avut o discuţie şi cu regele Abdullah al Iordaniei, în cadrul eforturilor diplomatice de prevenire a unui război deschis între Israel, de o parte, şi Iranul împreună cu grupările sale aliate, de cealaltă parte. Ministrul iordanian de externe Aiman al-Safadi a efectuat o vizită la Teheran şi, potrivit unor relatări pe social media neconfirmate, ar fi transmis Iranului mesaje din partea SUA şi a statelor arabe, relatează agenţia DPA.

În aceste mesaje, conform aceloraşi relatări, SUA ar fi promis Iranului că dacă se abţine de la un răspuns militar contra Israelului ar urma să reia negocierile asupra dosarului nuclear iranian, care în cazul unui acord ar conduce la ridicarea sancţiunilor impuse Iranului, iar ţări arabe precum Egipt sau Iordania ar fi promis normalizarea relaţiilor cu Teheranul. În acest timp, şi Moscova a intervenit prin trimiterea la Teheran a secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul ministru al apărării Serghei Şoigu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: