Skip to content
Internațional

Joe Biden anunţă un nou ajutor pentru Ucraina. SUA interzic accesul navelor ruseşti în porturile americane

digi24.ro

Preşedintele american Joe Biden anunţă încă 800 de milioane de dolari ajutor militar pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice.

”Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deţinută sau operată de interese ruse nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite”, a mai afirmat Biden. De asemenea, săptămâna viitoare liderul SUA va trimite Congresului o solicitare suplimentară de buget pentru a menţine fluxul de ajutor militar către Ucraina, relatează CNN.

”Anunţ un alt pachet în valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice. E un alt tip de teren, necesită arme pentru a avea eficienţă maximă”, a afirmat Biden.

”Am trimis arme cu o viteză record Ucrainei (…) 15 milioane de gloanţe şi obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă”, a mai precizat liderul de la CasaAlbă, potrivit News.ro. ”Transmitem la timp informaţii Ucrainei pentru a se apăra. De asemenea, SUA intermediază transferul de arme trimise de alţi parteneri (…) Slovacia a trimis sisteme antiaeriene de tip S300. Nu putem spune public tot ce fac partenerii”, a spus el.

”Anunţăm un flux continuu de arme, aproape am epuizat capacitatea de a scoate arme din stocurile naţionale”, a subliniat liderul SUA. ”Pentru a susţine Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menţine continuu fluxul de arme şi muniţii pentru curajoşii luptători ucraineni şi să continuăm să oferim asistenţă economică poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *