Joe Biden: China este o bombă cu ceas

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Vești proaste pentru economia chineză, după scăderea bruscă a cifrelor comerțului exterior. Președintele american Joe Biden a declarat că problemele economice tot mai mari ale Chinei fac din această țară o „bombă cu ceas”.

„China este o bombă cu ceas în multe cazuri”, a spus Biden la un eveniment privat de strângere de fonduri în statul de vest Utah.

Democratul a subliniat șomajul ridicat și forța de muncă îmbătrânită a țării, spunând că „China are probleme”.

„Când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele”, a spus Joe Biden

Biden a jignit Beijingul în iunie, descriindu-l pe omologul său Xi Jinping drept „dictator”, într-un comentariu catalogat drept „provocare” de către ministerul de externe al Chinei.

Biden a insistat că va caută „o relație rațională cu China”.

„Nu vreau să rănesc China, dar mă uit”, a spus președintele SUA

Statele Unite și-au relansat recent dialogul cu China, cu o succesiune de vizite la Beijing ale unor înalți oficiali americani. Comentariile oficialilor SUA au venit la scurt timp după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a finalizat o vizită în China, menită să stabilească relațiile pe care Beijingul le-a descris ca fiind la „cel mai scăzut nivel de la stabilirea legăturilor formale din 1979”.

Scopul călătoriei lui Blinken a fost să întoarcă pagina tensiunilor recente din jurul unui balon chinez descris ca o operațiune de „spionaj”, balon care a fost doborât de Statele Unite în luna februarie a acestui an.

Economia Chinei se confruntă cu deflaţie după ce preţurile de consum au scăzut pentru prima dată de la începutul anului 2021. Indicele preţurilor de consum a scăzut cu 0,3% în iulie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: