Joe Biden, dezamăgit de faptul că liderul chinez nu va participa la summitul G20

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat, duminică, dezamăgit de faptul că liderul chinez Xi Jinping nu participă la summitul liderilor G20 din India, dar a adăugat că va „apuca să îl vadă”, relatează Reuters.

„Sunt dezamăgit… dar voi apuca să îl văd”, a declarat Biden reporterilor în Rehoboth Beach, Delaware, fără a da detalii.

Biden va vizita India în perioada 7-10 septembrie pentru un summit al Grupului celor 20 de naţiuni, urmat de o călătorie în Vietnam, în contextul în care administraţia sa încearcă să consolideze relaţiile Statelor Unite în Asia.

Xi va lipsi probabil de la summit şi se aşteaptă ca premierul chinez Li Qiang să reprezinte Beijingul la reuniunea de la New Delhi, au declarat pentru Reuters surse familiare cu această chestiune, informează news.ro.

Întrebat dacă aşteaptă cu nerăbdare deplasarea, Biden a răspuns: „Da”.

„Vreau un pic mai multă … coordonare. Cred că amândouă (India şi Vietnam) doresc relaţii mult mai strânse cu Statele Unite, iar acest lucru poate fi foarte util”, a spus Joe Biden.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: