Skip to content
Externe

Joe Biden, întrebat dacă va vizita Ucraina când va călători în Europa: „Este puțin probabil”

Inquam Photos / George Călin

Președintele american Joe Biden a declarat luni că „e puțin probabil” să viziteze Ucraina când va călători în Europa în acest weekend.

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă are încă în plan să viziteze Ucraina, Joe Biden a spus că „depinde”, adăugând că nu dorește „să creeze mai multe dificultăți ucrainenilor”, potrivit CNN.

În această călătorie, este puțin probabil”, a adăugat președintele american.

Joe Biden nu a vizitat Ucraina de când țara a fost sub invazia rusă. În schimb, i-a trimis acolo pe secretarul de stat al SUA Antony Blinken și pe secretarul american al apărării Lloyd Austin, precum și pe Prima Doamnă Jill Biden.

Întrebat dacă Ucraina va deveni membră a Uniunii Europene, Biden le-a spus reporterilor că este „foarte probabil” să se întâmple.

Boris Johnson, vizită-surpriză la Kiev

Vineri, prim-ministrul britanic Boris Johnson a efectuat vineri o vizită-surpriză la Kiev, bifând astfel a doua sa călătorie în capitala ucraineană de la începutul războiului de agresiune pe care l-a declanșat Rusia.

În Ucraina au mers joi alți patru lideri de state NATO – președintele Klaus Iohannis și omologul său francez, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și Mario Draghi.

Domnule Președinte, Volodimir, este plăcut să fiu din nou la Kiev”, a scris șeful guvernului de la Londra, vineri, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *