Skip to content
Externe

Joe Biden le va cere americanilor să mănânce mai sănătos

digi24.ro

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, vrea ca americanii să-și schimbe obiceiurile alimentare, iar miercuri urmează să decreteze, la un summit consacrat alimentației, că este timpul ca SUA să pună capăt insecurității alimentare, abordând în același timp problema obezității în această țară, relatează AFP.

Liderul democrat va lua cuvântul la conferința intitulată „Foamete, nutriție și sănătate”, organizată la Casa Albă, care va reuni responsabili guvernamentali și de asociații, precum și experți universitari care doresc să promoveze o Americă mai sănătoasă, potrivit unui înalt oficial, scrie Agerpres.

Potrivit Casei Albe, obiectivul va fi „de a pune capăt foametei și de a limita bolile legate de alimentație în Statele Unite până în 2030”.

Un obiectiv „ambițios, dar realizabil”, care va necesita decrete prezidențiale, dar și aprobarea Congresului, a menționat înaltul oficial citat, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului. „Statele Unite încă nu au pus capăt foametei și se confruntă cu o criză sanitară urgentă legată de nutriție” – acest lucru la mai bine de 50 de ani după un summit similar organizat de Richard Nixon, a precizat Casa Albă.

Această țară se confruntă în special cu o creștere a cazurilor de boli legate de alimentație precum diabetul de tip 2, obezitatea, hipertensiunea și anumite tipuri de cancer.

„Consecințele insecurității alimentare și ale bolilor legate de dietă sunt grave și de amploare considerabilă, afectând în mod disproporționat populațiile dezavantajate”, a menționat executivul american într-un comunicat. „Nu există nicio rețetă miraculoasă care să remedieze aceste probleme complexe”, a adăugat Casa Albă, subliniind în același timp că multe dintre aceste boli pot fi prevenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *