Skip to content
Internațional

Joe Biden, președintele SUA: Cu cât sunt vaccinate mai multe persoane, cu atât mai repede vom învinge această pandemie

Facebook
" "

Joe Biden, președintele SUA, a subliniat că ritmul de depășire a pandemiei de COVID-19 depinde de numărul de persoane vaccinate. Liderul de la Casa Albă spune că îndeplinirea obiectivului său – de a administra 100 de milioane de doze de ser în primele 100 de zile de mandat – este mai mult decât în grafic, conform B1.ro.

„Cu cât sunt vaccinate mai multe persoane, cu atât mai repede vom învinge această pandemie. De aceea, unul dintre primele mele obiective este să administrez 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în primele noastre 100 de zile (de mandat, n.r.).

" "

Sunt mândru să spun că am trecut de jumătatea obiectivului nostru și că suntem cu câteva săptămâni înaintea calendarului”, a scris Joe Biden, președintele SUA, duminică, pe Facebook.

Un număr de 72,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în SUA, conform datelor actualizate la 27 februarie de Bloomberg. Practic, în Statele Unite, numărul americanilor care au primit măcar o doză de ser l-a depășit pe cel al persoanelor testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 la nivel național. În ultima săptămână, media a fost de 1,65 milioane de doze administrate pe zi.

La nivel global, deja au fost administrate peste 236 de milioane de doze, într-un număr de 103 țări, conform datelor colectate de Bloomberg. Cea mai recentă rată era undeva la 6,67 milioane de doze per zi.

SUA, care a resimțit din plin efectele crizei sanitare, a trecut de 29 de milioane de cazuri confirmate de infecție cu SARS-CoV-2, un număr fără egal pe scena globală. La nivel național, bilanțul deceselor asociate cu noul coronavirus a depășit 524.000. Un număr de 19,6 milioane de persoane s-au vindecat, arată datele centralizate duminică seară de Worldometer.

În total, pe mapamond, au fost depistate peste 114,5 milioane de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor a depășit borna de 2,5 milioane, iar mai bine de 90 de milioane de persoane s-au vindecat.

Între timp, președintele SUA a primit o veste bună din Congresul american, în condițiile în care Camera Reprezentanților a aprobat planul său de redresare economică, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Inițiativa a ajuns în Senat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *