Joe Biden sprijină proiectul de lege care protejează dreptul la contracepție în SUA

Sursă foto: Joe Biden

Administrația Biden anunță că președintele SUA sprijină proiectul de lege care protejează dreptul la contracepție, pe care Senatul condus de democrați îl supune la vot miercuri.

„Administrația sprijină ferm Legea privind dreptul la contracepție, care ar proteja dreptul fundamental de acces la contracepție și ar ajuta să se asigure că femeile pot lua decizii cu privire la sănătatea, viața și familiile lor”, a transmis Administrația Biden.

Contracepția este o parte esențială a îngrijirii sănătății reproductive, care a devenit mai importantă ca niciodată în urma deciziei Curții Supreme de a anula Roe v. Wade și a crizei care a urmat pentru sănătatea femeilor, scrie The Guardian.

Interdicțiile periculoase și extreme a avorturilor pun în pericol sănătatea și viața femeilor și perturbă accesul la serviciile esențiale de îngrijire a sănătății, inclusiv contracepția, deoarece furnizorii de servicii medicale sunt forțați să se închidă în statele din întreaga țară. Contracepția este, de asemenea, atacată.

Oficialii din unele state au precizat clar că doresc să interzică sau să restricționeze controlul nașterii, pe lângă avort, iar republicanii din Congres au atacat accesul la contracepție la nivel național propunând definanțarea Programului de planificare familială.

Chuck Schumer spune că legea este necesară după răsturnarea deciziei Roe v Wade

Chuck Schumer a declarat marți că legislația care protejează accesul la contracepție este un răspuns necesar la răsturnarea de către Curtea Supremă a deciziei Roe v Wade în 2022.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: