Joe Biden va discuta cu Benjamin Netanyahu despre planul Israelului de a ataca Iranul

Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Președintele Biden va avea miercuri dimineață un apel telefonic crucial cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre planurile Israelului de a ataca Iranul, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Apelul ar fi primul dintre Biden și Netanyahu în două luni tensionate și vine în timp ce Israelul ia în considerare atacuri majore care ar putea escalada semnificativ războiul său regional.

Netanyahu a discutat ore în șir marți seară cu miniștrii înalți și șefii serviciilor militare și de informații ale Israelului pentru a încerca să ajungă la o decizie cu privire la amploarea și momentul atacurilor Israelului, potrivit doi oficiali israelieni.

Oficialii spun că represaliile Israelului sunt de așteptat să fie semnificative și, probabil, vor include o combinație de lovituri aeriene asupra țintelor militare din Iran și atacuri clandestine precum cel ucis de liderul Hamas Ismail Haniyeh la Teheran.

Israelul a cântărit, de asemenea, potențiale atacuri asupra infrastructurii petroliere a Iranului, cărora Biden a semnalat că se va opune. Un consilier al lui Netanyahu a spus pentru Axios că odată ce va fi luată o decizie, Netanyahu ar dori să-l informeze pe Biden.

Vrem să folosim apelul pentru a încerca să modelăm limitările represaliilor israeliene”, a declarat acesta.

Oficialul american a spus că SUA vor să se asigure că Israelul atacă ținte în Iran care sunt semnificative, fără a fi disproporționate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: