Skip to content
Politică

John Kerry: Ebola ar putea deveni o nenorocire precum virusul HIV

Secretarul de stat american, John Kerry, a criticat comunitatea internațională pentru că nu a oferit decât o treime din suma prevăzută de ONU, în lupta cu epidemia de Ebola, respectiv 1 miliard de dolari, subliniind că un eșec ar putea transforma acest virus „într-o calamitate precum HIV sau poliomielita”. În acest sens, Kerry le-a solicitat liderilor din întreaga lume să ofere bani, elicoptere și centre de tratament, informează HotNews.

Astfel, John Kerry trage un semnal de alarmă, afirmând că riscăm să ne luptăm cu Ebola „timp de mai multe decenii”, în contextul în care, subliniază secretarul de stat american, „nu trebuie să ne păcălim singuri. Câștigarea acestei bătălii va fi costisitoare, va solicita toate eforturile noastre și nu este lipsită de riscuri”.
La rândul său, premierul britanic, David Cameron, i-a scris președintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, solicitându-i să facă apel către toți liderii UE să cadă de acord, la următorul summit, în privința donării a unui miliard de euro, în plus, și asupra trimiterii a 2.000 de clinicieni și muncitori europeni, în Africa de vest, în următoarea lună.â

Marea Britanie și SUA au transmis avertizări către comunitatea internațională, atrăgând atenția că va fi responsabilă pentru pierderile de vieți umane, susbtanțiale în Africa de Vest, și pentru amenințarea pe care o presupune Ebola, în restul lumii, dacă nu intensifică răspunsul financiar și medical, la această epidemie, scrie The Guardian.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *